Från Frankrike till Nederländerna

Gratis motorväg i Frankrike är faktiskt inte så svårt att hitta. Denna sträcka har vi kört i princip hela, på bra motorväg. Jag brukar låta Google hjälpa mej hitta bra vägval som jag sedan kollar mot både appen Waze och vår gamla GPS. Fördelen med Waze tycker jag är realtidsinformationen. Är det kö, vägarbete eller nåt framför, då kommer det oftast upp på skärmen.

När vi kommit en bit uppåt i Belgien så stannade vi för lunch. Vi körde av motorvägen och upptäckte vi att vi hamnade på en minnesplats för Slaget vid Waterloo, som inträffade den 18 juni 1815. Då mötte Napoleon sin överman och hans era och den ”oordning” han skapat i Europa tog slut.

Vi fortsatte sedan upp till Nieuw-Vennep och ställplatsen Decemberhave (52.2875112, 4.6257091) Härifrån är det bara ca 7 km till Keukenhof och den fina parken. Vi betalade 14€ utan el men med tömning/fyllning. Det finns även toalett och 1 dusch men de använde vi inte. Vill man ha el kostar det 19€ /natt. Vi hade kontaktat ägarna via mejl och bokat platsen innan och det var bra för det blev fullt (och överfullt) till natten.