Dagens tapas

Vi fortsätter på Ruta de la Tapas som pågår här i Torre del Mar. Idag besökte vi Las Palmeras. Ett litet ställe snett mittemot det mera kända Taj Mahal. Så många gånger vi gått förbi här utan att ens tänka tanken på att slinka in. Det gjorde vi dock idag. De serverade en typ krustad med bläckfisk och räka samt en lag och några bitar som påminde om vår inlagda sill. Förvånansvärt gott måste jag säga

Nästa stop blev Boraz De börjar servera tapasen kl 13 så man får inte vara för tidig. Miljön på Boraz är trevlig. Vi sitter i ett hörn på höga bord och känner de ljumma vindarna samtidigt som vi ser ut över havet. Tapasen ser väldigt fin ut när den kommer, men det behövs lite mera kryddning för att smakerna ska komma fram. Annars är ”skalet” frasigt och fint och köttet vällagat.

Sista stoppet gör vi hos Amarela. En typisk trottoarservering som har bra rykte. Här serveras vi ett friterat bröd, typ litet tacobröd. På den finns en god och smakrik topping. Även detta ställe förvånar och imponerar på oss och vi har ju cyklat förbi här, massor av gånger. Är maten lika god som tapasen och ryktet, så blir det en dagens här snart.

8 reaktioner till “Dagens tapas

 1. Nog är det så att man äter med ögat också! Dagens tapas var fint upplagda och speciellt den sista såg riktigt god ut!
  Här får vi inga ljumma vindar utan bitande kalla och i morgon kommer mera snö….

  1. Visst äter man med ögat Nummer 1 och 3 var lika goda även om 3an var finare att se på. Men hjälp, ska ni få mera snö! Hur går det då för de stackars tranor som redan anlänt?

 2. Vilken trevlig eftermiddag vid hade!
  Tack för sällskapet.
  Yvonne o Lasse ❤️

  1. Man får en och den kostar 3€ och då ingår ett glas öl, vin eller vatten. Det är ett jättetrevligt koncept och man kommer till ställen man normalt inte besöker

 3. Håller med om Las Palmeras underliga skapelse, på ett sätt smak av inlagd sill och samtidigt så friskt och gott och annorlunda. Jag gillade den verkligen. Blev nyfiken på Amarela. Dags för Amarela på nästa runda!

Kommentarer är stängda.