Ruta de la Tapa

Igår började Ruta de la Tapa här i Torre del Mar. Det betyder att ett antal barer och restauranger erbjuder en Tapa och en dryck för 3€ Ett trevligt koncept som får att komma till ställen vi inte har besökt tidigare.

Ett pass, delas ut på det första stället vi kom till. Där berättar de också hur det går till. I passet finns alla ställen som är med. Vilken Tapa de serverar, vilka tider eller dagar de har öppet och en karta vart de finns.

Det första stället vi besöker, har vi inte gästat tidigare. Det är Eria Gourmet. De serverar en Tapa med Sobrasada, chèvre toppat med fikonmarmelad. Sobrasada är en mallorkinsk ”krossad” smakrik korv. Chèvre är en getost. Brödet det ligger på har en bra krispighet och smakerna går fint ihop. Det smakar riktigt gott.

Vi var tydligen deras första Ruta de la Tapa gäster så vi hamnade i deras Instagram flöde

6 reaktioner till “Ruta de la Tapa

  1. Ruta de la Tapa är ju en jättetrevlig idé och bra att man kan se innan vilka tapa som erbjuds så man kan välja några favoriter eller restauranger att pröva.

  2. Jag känner igen det där konceptet. Kan vara Ama som berättade om det i sin blogg, kanske vedertaget koncept i Torrevieja? Oavsett så kul att ni kan uppleva samma sak i TdM. Men vad kallt det verkar vara, med så mycket ytterkläder på er. Hoppas ni snart får varmare väder.

    1. Det är nog ganska vedertaget på många ställen Här är det elfte gången och vi har varit med en gång tidigare. Ja det har varit vackert, men kalla nordvindar så i skuggan bara 14-17 och då behövs täckjackan. Värmen är på väg har jag hört

  3. Här sitter jag framför teven och ser på Vasaloppet. Skulle hellre ha varit på tapasrundan i TdM. Klart kul att få din rapport från den…oavsett väder och vind! 😊

Kommentarer är stängda.