Periana och Comares

När vi hade tillgång till personbil, som våra vänner hade hyrt, så passade vi på att göra en liten utflykt både till Periana och Comares

I Periana visste vi att det fanns ett företag som framställde olivolja av hög kvalité. Och lite olja ville vi ha. Efter några vindlande gränder i byn, hittade vi adressen. Det såg ut ungefär som en blandning av vårt gamla ”lantmännen” och bilverkstad.

Vi gick in genom en dörr – det fanns en skylt om olivoljan där – men efter bara ett steg in trodde jag att vi klivit in i en bilverkstad. Reservdelar högt och lågt. Det luktade fotogen. Och mina ögon föll på en serranoskinka som hängde lite längre in. Ytterligare längre in fanns det mat Och en ganska stor hörnhylla med olivoljan vi sökte. Men det blev verkligen korsdrag i huvudet, må jag säga.

Vi köpte lite olja, så nu har vi en riktigt god olja till dressing och på bröd.

Med oljan inhandlad fortsatte vi runda sjön Viñuela. På vindlandet vägar kom vi sedan till Comares. Den lilla byn ligger högt upp på ett berg och det gör ju så klart att utsikten blir fantastisk. Vi gick runt lite i gränderna och kikade. Mycket är dock stängt och lite ödsligt denna tiden på året. Men kul att ha sett orten ändå