Vidare genom Frankrike

Vi startar morgon aningen kyligt- bara +12 men det gör väl bara att vi sovit riktigt gott. Efter frukosten letar vi oss till Super U i Colmar och handlar lite godsaker. Och mat. Sedan styr vi ut på gratismotorvägen.

Vi kör inga betalvägar och i princip hela vägen till Besançon är perfekt. Tvåfiligt och jämt tempo. Och inga rondeller. De kommer senare när vi åker lite mindre vägar. Men trots alla rondeller är vägstandarden bra och inget vägavsnitt har varit jobbigt att köra.

Nu har vi hamnat i Morestel. Här finns en ställplats med plats för 6 bilar (N45.6751519, E5.4777974) men vi är 9-10 bilar här Platsen är gratis, har väl uppmärkta rutor och det finns tömning och fyllning. Precis som en ställplats ska vara, om du frågar mej.

Eftersom är i Frankrike måste det bli något gott till kaffet också. Därför köpte vi en varsin god Tarte till kaffet. Lite räkor och väldigt god aïoli har vi också smaskat i oss i kväll. En kväll som är alldeles ljummen. Vi hade förresten +30 när vi kom hit vid 16-tiden. I morgon är en annan dag och vi fortsätter mot resans upptäckardag – när vi ska besöka Gorges du Verdon

Vi har kört ungefär 43 mil. Alla på avgiftsfri väg.

10 reaktioner till “Vidare genom Frankrike

 1. Så roligt att läsa er blogg igen. Jag hänger med digitalt till Torre del Mar. Alltid intressant med vilken rutt och vilka ställplatser ni väljer. Hoppas på bilder från TdM framöver…
  Vi blir hemma i vinter, min pappa 94 år börjar bli lite darrig i benen. Men knoppen är på topp!
  Trevliga resedagar framöver…😊⭐

  1. Vad roligt du hänger med. Har haft lite dåligt samvete första att jag pausade bloggen så länge men ”livet kom emellan”
   Ja då ska ni vara hemma och ses så ofta det går, så länge ni har varannan.
   Så klart det kommer bilder. Torre del Mar kan man ju inte se sig mätt på 😊

 2. Så gôtt att njuta i skuggan. Här hemma letar vi inte någon skugga utan den lilla sol som visar sig. Njut i värmen och kör försiktigt, lägenheten finns kvar.
  Allt gôtt

Kommentarer är stängda.