Genom Tyskland

Vi tycker det är bra att transportera sej genom Tyskland en söndag. Eller lördag. Då får nämligen inga långtradare köra. Och då rullar det på lite bättre. Visserligen var det mycket personbilar på väg ockå, men det proppade inte till sej.

När vi lämnade ställplatsen i morse knappade jag vår slutdestination, på både GPSen och i appen Waze. Döm om min förvåning när ”Astrid” ville ta en rejäl omväg. (På bilden hade vi kört några mil redan) Det får mej osökt att fundera över, hur många mil sitter vi och kör i onödan? Efter sisådär 15-20 mil så blev dessa båda överens och ”Astrid” fick ge sig. För vi hade ingen lust att köra en så mycket längre väg. Vi följde Waze-appen och det gick alldeles utmärkt.

Som du kanske förstår, så har vi bränt mil, på autobahn, idag. Närmare bestämt 72 stycken. Hur många vägarbeten vi passerat, har jag tappat räkningen på. Jag kan bara gissa hur drygt det skulle varit en vardag, med alla millioner långtradare….

Nu har vi hamnat på en liten ställplats, (N48.35559977, E7.4770594) hos en vinmakare i Alcase, Frankrike. Närmare bestämt i Epfig, hos Ostertag-Hurlimann. Här tillverkas i huvudsak Cremant. Dvs ett fransk mousserande vin med extra höga kvalitetskrav. Ställplatsen är liten, 2-3 platser. Det finns igen service och det kostar inte heller något. På gångavstånd finns både ett bageri, till frukostfrallan och restauranger.

Det kändes lite skumt att köra in på ställplatsen för det såg ut som om vi körde rakt in på deras gårdsplan.


4 reaktioner på ”Genom Tyskland

 1. Vad bra att det ordnar upp sig för er med resan,vad vore annars sig?? 🙂
  Men förstår längtan ned till sol o värme lockar från höstens inträde 🙂

  Ha det gott/Kör lugnt

 2. Oj, här gick det undan men det är väl värmen som är efterlängtad. Även mina ägare gillar att köra på helgdagar i Tyskland, särskilt då det ska ”tuggas mil”.
  GPS:er är ett särskilt kapitel. I somras körde ägarna med Sygic och det gick ändå hyfsat.
  Allt gôtt

  1. Det går inte att komma ifrån att autobahn är speciellt och det”tar” lite när man dundrar fram. Men inte ser man nåt av Tyskland 🫣 Sygic har vi också provat och det har också funkat bra. Värme är bra skönt det….
   Lev väl

Kommentarer är stängda.