Nu är det dags att lämna Sverige

N U är det väl hög tid att göra som flyttfåglarna börjat göra – att åka söderut. Efter ett par trevliga dagar på Elmiamässan i Jönköping var det dags för oss.

Vi lämnade Jönköping i regn men kom fram till Trelleborg i solnedgång. Vi sov skönt på nån parkering vid en kyrka strax utanför stan. Klockan ringde redan vid 05.00 för Stena Line ville att vi skulle vara på färjeterminalen 1 timme före avgång. Dvs vi skulle vara på plats senast 06.30 Det var vi. Det dröjde inte länge förrän vi fick köra på.

Färjan gick på minuten och vi hade slagit oss till ro i vilstolarna. Några kaffekoppar senare slocknade all belysning. (Vi hade väl åkt 2/3dels väg) Ett försök till omstart hjälpte inte. Även båtmotorerna hade stannat. Vi fick information om att ”we lost the power” Som tur var blåste det i princip ingenting. Så vi låg där i dimman och småguppade lite i ungefär två timmar innan vi fick ”power” att kunna fortsätta till Rostock

När vi kört av färjan stannade vi till på Hem Tankstelle och tankade i lite kraftfull diesel för 2.069 €/liter Lite billigare än hemma.

Sedan åkte vi söderut, knappt 17 mil

Vi stannade i Dömitz En gammal stad som var viktig som gränspassage under/efter andra världskriget. Här står vi nu precis bredvid den gamla borgen, gratis och utan service. Flygbilden över borgen har jag lånat från Google

8 reaktioner till “Nu är det dags att lämna Sverige

  1. Där kom ju ett inlägg igen, trevligt. Något som också var trevligt att det var samtala på Elmia, det var många år sedan ni träffade min ägare.
    Kör försiktigt och vi följer er både via sociala medier som över bloggen.
    Allt gôtt

Kommentarer är stängda.