Vardagslivet rullar på

Egentligen har vi kanske inte så mycket att berätta just nu. Vardagslivet rullar liksom bara på. Vi cyklar en del. Handlar livsmedel på Mercadona. Går ut och äter och träffar några andra svenskar. Vi hade ju ”tredje vågen” av Corona som drog igång för fullt efter alla Jul/Nyår och Trettondagsfirande, så den 20 januari gjordes en rejäl nerstängning. Endast livsmedel och apotek (och typ mackar nåt med ”nödvändigt”) fick ha öppet. Vi fick dock vara ute och röra oss mellan kl 06-22 om vi höll oss inom vår komun. Naturligtvis ett enormt hårt slag för alla näringsidkare, inom olika områden, som lever på att serva kunder. Jag pratade med min hårfrissa och om berättade att staten lovar ersättning, men den uteblir…. Det har varit fruktansvärt tufft för alla ägare och all personal. När samhället öppnade upp igen, den 13 februari blev vi otroligt glada när vi såg att ”våra” favoritrestauranger och andra butiker orkar öppna ännu en gång!

De restriktioner vi har nu, är munskydd på (så klart) Utegångsförbud kl 22-06 och endast 4 i varje sällskap. Restauranger och butiker (utom livsmedel och apotek) måste stänga kl 18. Detta är bestämt till och med den 3 mars. Därefter fattar man ett nytt beslut. Att man satte den 3 mars har att göra med att vi imorgon, söndag, firar Andaluciens Dag och då lägger man till en röd dag på måndagen för att få lite långhelg. Igen. Spanjorerna är bra på det där med långhelger 🙂

Vi har också fått nya grannar mittemot. Ett spanskt par flyttade in i går. Lägenheten har under hela tiden vi bott här varit tom. Men så igår kom både möbler paret på plats, Lite skönt att nån mera bor på våran våning också och kan kika till lite, när vi far hem.

Annars har vi tillbringat lite tid, på altanen, med grannarna på översta våningen. Ett jättetrevligt par med tysk/cubansk bakgrund. Så du hör – vardagslivet rullar på 🙂

Jag har bakat litegrann, vi hade ju regn och åska en dag. Då kan man passa på att baka. Stickade också färdigt en tröja till en av barnbarnen

Vi har så klart ätit gott Men även även sagt Hej Då och På Återseende, till vänner som farit hem till Sverige

Våren har kommit och det börjar knoppas och blomma över allt 😀 Eller så fortsätter det, för det har aldrig tagit slut på grönskan här nere. Det är bara nya sorter som väcks till liv nu.

2 reaktioner till “Vardagslivet rullar på

  1. Vilket härligt ”vardagsliv” ni har! Nu får det vara nog med ökande smittotaloch nya restriktioner men som vanligt kan vi väl bara hålla tummarna och se tiden an….

    1. Ja vi klagar inte. Ja usch det känns lite olustigt att tänka på hemfärd, vi har det ju så bra här. Men längtan efter barn och barnbarn gör sig påmind ❤️ Håll er fortsatt friska!

Kommentarer är stängda.