Inte en spansk, utan svensk

Det måste vara nåt med värmen och solen. Eller är det dagsljuset? Nåt är det…..

Redan på Elmiamässan 2019 började vi fundera på att byta husbilen mot en mindre. Vi har en underbar bil, men eftersom vi gärna vill upptäcka nya platser och ställen har vi ibland känt oss begränsade på grund av husbilens storlek. Jag menar, med 5000 kilo och 8 meter, svänger man inte in på en liten skogsväg utan att veta att man kan vända. Men kanske med en mindre bil. Boytan är ju fantastisk och när vi planerade att bo i husbilen under vintrarna, var den ju ändå helt perfekt. Men så köpte vi ju lägenhet här i Spanien. Det har gjort det mer aktuellt att byta till en mindre husbil.

Först var vi inne på att skaffa en s.k. plåtis. Liten och smidig. Men ju mer vi letade, desto svårare blev det. Vi vill få in cyklarna i bilen. Främst ur stöldsynpunkt. Visst finns det plåtisar med uppfällbara sängar så cyklarna får plats. Men då har jag ingenstans att sova. Och att lyfta ur dem på natten känns ju helt galet. Många har cykelställ på bakdörren. Men många får också problem med att dörren ”hänger sig” då belastningen blir för stor (tungt). Då började vi kika på ”vanliga” husbilar, men som var mindre. Efter ett tag hittade en husbil, som verkade vara perfekt. Men den hann bli såld till någon annan…. Men se där! Det finns en till hos en annan handlare! Perfekt! Vi kontaktade den handlaren och vi har haft lite diskussioner fram och tillbaka och en rejäl videovisning. Det kändes helt rätt. Och det är det jag menar lite med första raden i inläggen – det är nåt som händer när vi är här. I fjol köpte vi lägenhet. Nu har vi köpt husbil. O hjälp – vad händer nästa år!?!

Nu har vi en annan husbil som står hos handlaren, så vi åker dit direkt när vi far härifrån i mars/april nångång. Det känns både jättespännande och lite galet att köpa nåt vi inte sett på riktigt! Vad det är för husbil? Jag det får du se, när vi kommit hem och jag kan ta en bild 😀 Under tiden får du hålla tillgodo med denna lilla plutt, jag hittade på google

22 reaktioner till “Inte en spansk, utan svensk

 1. Oj vad spännande 😃hoppas den lever upp till er förväntan och ger er nya äventyr ute i världen! Kram på er ❤️

 2. Grattis, till er nya husbil!
  Det var en rejäl cliffhanger ni hänger ut nu och ska bli spännande att se vad det är för någon ni köpt.
  Allt gott

 3. Det var väl ett jättebra beslut! Ska bli kul att se vad det blir för husbil. Idealhusbilen tycker vi är 6 m utvändigt och 8 m inne, men den har vi inte funnit än….

 4. Så roligt. Vi gläds med er! Grattis!
  Kan är övertygad om att även den nya bilen kan hitta vägen ut till Horsö.
  Vi hörs av. Kram!

 5. För min egen del, kan jag inte förstå valet av en plåtis, inte minst för cyklarnas skull. Det finns mindre jättefina husilar, många gånger inte mycket dyrare än en plåtis.

Kommentarer är stängda.