Vad gör ni egentligen?

Vad gör ni om dagarna, frågar en del. Och det var en fråga vi själva ställde innan vi for på vår första övervintring. Vi tänkte att när man är på ett ställe, så blir det långtråkigt. Men faktum är att vi har inte långtråkigt alls.

Vi tar lite morgonpromenader. Cyklar för att handla. Inte alla dagar, men ibland behöver vi ju fylla på förråden. Sitter och njuter med en kopp kaffe och en bra bok, i solen (eller skuggan för solen är för varm vissa dagar)

Vi går ju gärna ut och äter på luncherna. Häromdagen blev det brunch på Cafe El Eden. Där åt vi stekt ägg och bacon samt pommes. Riktigt gott. Tidigare har vi bara varit där på torsdagar, då det är marknad Och då har det varit väldigt mycket folk. Nu var vi där en vanlig dag. Då var det ingen trängsel och det var skönt.

Vi går och väntar på att få väggen mellan kök och vardagsrum riven. Vi vill ha öppen planlösning. Tyvärr har ju våran snickare blivit försenad, eftersom han inte fick jobba alls under den totala lockdown som var i våras, pga pandemin. Så i väntan på det, har vi varit och beställt en köksö. Vi besökte Schmidt Kichen De hade väldigt mycket fint att erbjuda. Nu kommer vi att få en köksö, som ingen annan har 😀 Du kommer förhoppningsvis att få se den i januari då den anländer.

Flera gånger har jag förundrats över den sneda ”granen” som växer utefter Ava de Andalucia. Den snirklar sig verkligen uppåt! Har sett den så många gånger när vi varit ute på cykelturer. Nu blev det äntligen av att stanna och ta en bild.

Så träffar vi vänner. Gärna på nån restaurang, vid lunchtid. Restaurangerna måste ju stänga kl 18.00 här just nu. Många har dock hemkörning fram till 22-tiden. I fredags var vi till Taj Mahal och åt indisk mat tillsammans med Carin och KarlArne. (Då glömde jag bort att fota…) Igår blev det tapas på Cafeteria Rondo och idag var vi till Bahia Beach och firade Lotta som fyller år.

Jubilaren Lotta och hennes Bosse
Carin, Calle och Göran mumsar också på grillspett med kyckling och bacon

När en lunch tar 3 timmar – då har man trevligt! Och så flyter våra dagar på. I morgon är det måndag. Igen 😀

14 reaktioner till “Vad gör ni egentligen?

 1. Ja är det samma folk man träffar hela tiden så är det ju som att umgås med familjen här hemma fast i varmare klimat, vilket gör att man kan vara ute mer och träffas mer.

 2. Visst låter det skönt nu när det börjar bli mörkt, kallt och grått här hemma. Samtidigt känns det inte riktigt som vår grej.. En månad (eller ett par) med golfspel varvat med utflykter är helt ok, så vem vet det kanske blir en vinter söderut för vår del också…

 3. Känner igen frågan! Varför frågar ingen ”vad gör du hela dagarna” hemma i Sverige? 🙂🙃😊

  1. Precis! Spännande att du känner igen det! Och vi gör ju faktiskt mera här nere, än hemma i Sverige där vi mest sitter inne och väntar på ljusare tider 😀

 4. Oj vad det gott det skulle vara med värme och ljus. Här hemma börjar det bli mörkt utanför strax innan 16 och sedan är det mörkt ändå tills ägarna landat in på arbetet. Men ägarna ser framåt, snart kommer den härliga julbelysningen upp i fönsterna.
  Allt gott

  1. Ljuset här nere är magiskt! Och alla advent-och juleljus därhemma är så mysigt. De lyser verkligen upp. Och när de plockas bort, börjar det ljusna 😊
   Detsamma till er!

Kommentarer är stängda.