Vårt vardagsliv fortsätter

Flera kanske har hört i massmedia om att Spanien Stänger! Och i mångt och mycket är det sant. Regeringen har utlyst ett s k nödläge från nu och fram till i början av maj. Det betyder att varje region nu själva, lagligen, kan får bestämma hur de vill ha det. Som här i Andalucien till exempel. Här är det till och med så att provinserna i Andalucien gör olika. I vår provins har vi just nu utegångsförbud mellan kl 23-06 Och så klart munskydd på. Just nu får vi inte heller fara mellan provinserna inom Andalucien. Men här i Torre del Mar får vi röra oss fritt. Vi kan – om vi nu skulle vilja – ta bussen in till Malaga och gå på IKEA. Fast det är väl inte så klokt…. Vi nöjer oss därför med att njuta av sol och värme, på vår terass. På den underbara strandpromenaden. På nån av restaurangerna. Trots att vi är i den absoluta lågsäsongen har förvånansvärt många restauranger öppet. Vi hoppas att det får fortsätta så.

Vi träffar vänner. Och tränar lite spanska. Vi har köpt en TV och kan se både Nyhetsmorgon, spanska barnprogram och gamla godingar. Nyss plöjde vi igenom den tyska serien WeissenSee (finns på svtplay) Den var både intressant och spännande.

Så du hör – det går ingen nöd på oss 😀


16 reaktioner på ”Vårt vardagsliv fortsätter

 1. Så skönt att höra! Ni får njuta åt oss i solen för här hemma har hösten dragit in med kyligare dagar och lite regn ibland. Kram på er❤️

 2. Gött ni har det, som det ska vara. Alla behöver vi anpassa oss efter coronas framfart, vi gör det hellre i värme än i Sverige, oavsett vilka restriktioner som gäller. Kram!

  1. Jo nog har vi det bra! Vi kan säga som Ferdinand ” jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna” Anpassning, det är ju nåt vi är bra på 👍
   Kram 😘

 3. Så härligt ni har det! Vi har ju tagit beslutet att stanna hemma och för oss känns det som rätt beslut även om vi kan känna lite avund när vi ser blå himmel och kortbyxor…
  Sedan kan vi alltid ta nya beslut framöver. Oktober har trots allt varit en bra månad. Nu väntar november då vi i flera år åkt riktigt långt bort….
  Ha det fortsatt skönt!

  1. Oavsett vilket beslut man tar, är det rätt för den personen. Så det finns inget rätt eller fel tycker jag. Så skönt att ni haft bra väder hemmavid! snart kan ni sätta upp stjärnor och stakar. Det är en mysig tid
   Tack.detsamma till er!

 4. Ja inte tror jag att ni har det sämre än vi hör hemma. Det gäller bara att hålla sig frisk… 😷🦠
  Underbart att få lite sol, värme och D-vitaminer, så bara njut!

  1. Vi boostar immunförsvaret med både D och mycket Cvitaminer från alla härliga citrusfrukter. Värmen är helt perfekt med lite drygt +20 grader i skuggan på dagar
   Hoppas ni också njuter hemma!

 5. Själv fick jag panikångest när vi kom till Biarritz, Biscaya, och såg all trängsel. Två timmar senare lämnade vi platsen. Jag skulle göra samma sak idag. Tacka vet jag att få uppleva de svenska årstiderna. Allt gott.

 6. En stilla undran…har ni en vettig p-plats till husbilen?
  Härligt med strandpromenaden och terassen. Och med det stora utbudet av restauranger. Det går lätt att må bra där ni är! 😎

  1. Vi har den på gatan precis utanför. Så har vi lagt i skyltar att vi inte campar, utan bor här. Det är ingen datumparkering eller p-automat här👍. Visst är det lätt att må bra här, det har du så rätt i 😊

Kommentarer är stängda.