Terass-renovering

När vi kom hit till Torre del Mar och vår lägenhet i Almijara Homes, hade de monterat säkerhetsgrindar för alla fönster och terassdörrar. Detta gjordes i somras. Som tur var (!?) hade de klantat sig lite och spräckt ett par, tre klinkerplattor när de höll på med de tunga grindarna. Vi såg alltså, omgående när vi kom hit, att några plattor skulle behöva läggas om. Samtidigt blev vi lite fundersamma över hur det hade kunnat spruckit så lätt. Som av en slump började jag knacka lite på plattorna och nästan på en gång hör jag att det låter olika. Där låter det som om det är tomt under – ihåligt. Och där låter det som om det är dikt an, mot underlaget. Vi konstaterar att det är dåligt med fix under och börjar knacka på varenda klinkerplatta och märka upp med en svart tejpbit, där det är ihåligt. Jag tror vi kom till 53 ”bom”

Det tog inte så många dagar, från det vi sagt till byggherren och vaktmästaren, tills de kom och började ta bort de märkta plattorna och lägga nytt. Det var 3 gubbar som kröp omkring och jobbade. Där den svarta tejpen är – där det var ”bom” Där sprack plattan i hundra bitar, när de slog med en hammare. Där plattan satt fast, fick gubbarna jobba ordentligt för att få loss den från underlaget.

De jobbade bra och deras chef kom med jämna och ojämna mellanrum och kontrollerade att de gjorde ett ordentligt jobb. Och med tanke på så många 25 kilossäckar med fästmassa de använde, så blev det ett bra resultat. Dagen efter fogade de och sedan fick terassen ”vila” i 1.5 dygn innan vi tog den i besittning igen.

Nu ska vi bara hitta en bra klinkerolja så vi kan behandla golvet. Kanske få det aningen mörkare så ådringen träder fram bättre Och att det blir en något glattare yta, så blir det mera lättstädat. Sån tur att gubbarna med säkerhetsgrindarna klantade sig, så vi upptäckte detta. Nu gick ju hela jobbet på byggherrens garanti. Om sprickorna inte uppstått kanske plattorna hade börjat släppa om 5 eller 7 år. Då hade vi fått stå för jobbet själva. Nu blev det bra och en trist historia fick ett bra slut.

14 reaktioner till “Terass-renovering

 1. Tråkigt när det händer och desto bättre att det gick på garantin. Det är en mening med allt👍
  Solig blåsig Kram

 2. Uj vad tråkigt när sånt händer. Men om man är i Sverige så vet ni människor hur det ska gå till. Men hur gör man i Spanien? Är det att klaga hos mäklaren, byggherren eller annan del?
  Allt gott!

 3. Vårt golv kommer från också från Spanien (kanske var det från Murcia?) Det tog 27 hela dagar att lägga det. Det är ett jobb för yttersta proffsen, om det skall bli bra. Ert exempel låter verkligen skrämmande.

  1. Materialet är fint. Trevligt ni också har fint klinkers från Spanien. Det var de första gubbarna det var fel på. Nu är det jättefint och rejält.

 4. Vilken tur att det upptäcktes på det här stadiet! Nu kan vi bara hoppas att ni har ett fint, hållbart golv att njuta av i många år!
  Ha det riktigt gott!

 5. Tänk på att en glattare yta kanske är mer lättstädat men kolla hur det blir när det blir vått. Inte kul att slå ihjäl sig för att det regnar…. om du undrar vem tusan jag är, så är jag vän med Ingela och Bengt. Vi bodde i samma område i Thailand ett tag.

Kommentarer är stängda.