Ner till Medelhavet

Efter en tropisk natt i Molinet styrde vi mot Medelhavet. Vi hade bestämt att nu är det dags för lite vila och bad. Färden gick som vanligt på betalfria vägar. Det rullade på jättebra tills vi kom en bra bit s om Clermont-Frerrand. Där var det helt plötsligt avstängt, så vi fick ge oss av på några småvägar. Vet inte riktigt vart vi for, men vi hängde på en fransk långtradare och tänkte ”kommer han fram gör vi det också” Efter ett tag hade han kört ifrån oss… Vi kom dock tillbaka upp på A75 och sedan rullade det på fint.

Vid Millau körde vi över bron eftersom vi varit inom stan så många gånger. Och vi ville som sagt bada lite. Här i Marseillan Plage har vi också varit många gånger och trivs bra. Denna gång provar vi camping Nouvelle Florid. En 5stjärnig ACSIcamping där vi betalar 20€/natt ink el och all service. Fint, rent och välordnat. Munskydd ska vara på men väldigt många har munskydden under hakan eller på armbågen. Eller om de sitter på, så kan man hålla hela handen över skyddet och pilla på det flera gånger i minuten.

Igår kväll gick vi till restaurangen Le Moule Gormand Där åt vi nykokta musslor med vitlökscreme. Så makalöst gott. Under musslorna, på menyn stod ”à volonté” Vi tänkte inte så mycket på det, men ganska snart fick vi klart för oss att det betyder att man kan hämta påfyllning. Igen och igen och igen. Eftersom det var så gott, gjorde vi så klart det. Och jag tror vi delade på totalt 3.5 kilo 😊 Det var helt otroligt gott 😋

Vi körde totalt knappt 47 mil

Efter Clermont-Frerrand är det gratis motorväg hela vägen ner till kusten

10 reaktioner till “Ner till Medelhavet

  1. Inte alltid lätt att hänga efter långtradare, dom kör på ganska friskt, vi har själva testat och blev snabbt frånåkta. Gott med musslor.
    Kram

  2. Ahhh, vilket välsmakande tips för oss musseltokar. Tack!
    Följer er på resan, Torre del Mar tillhör en av favoriterna. Vi brukar tvätta husbilen på närliggande Repsol, så vi har kollat in det fina bygget…😊

    1. Kul att du är med Solan Och kul du också gillar musslor 😍 och Torre del Mar 😍 Hör av dej nästa gång du står därnere och tvättar bilen 👍🇪🇸

Kommentarer är stängda.