Genom Frankrike

I morse fick vi faktiskt ner temperaturen till +22 i sovrummet så då kändes det nästan svalt när vi vaknade. Det blev en sovmorgon och vi kom iväg strax före 8.30 Knappade in GPSen på betalfri väg till Digoin, i Frankrike. Vi hade ganska precis 40 mil att köra idag. Det var bra väg och många mil motortrafikleder. Vi passerade Mulhouse, Vesoul, Dole, Chalon-sur-Saóne, Montchanin och Gueugnon. Den sista orten hamnade vi i, eftersom N70 var avstängd. När vi kom till Digoin körde vi till det ”nya” handelsområdet där vi tankade på Intermarchee tank för 1.156 /lit Vi var också in på intermarchee och handlade lite franska godbitar. Här i Frankrike är det munskydd på, när man går in nånstans. Överallt finns det tillgång till handsprit.

Tilläggas kan att vi inte vid någon gränspassage har blivit tillfrågade eller stoppade om vad vi gör där. Så hittills tycker jag resan är precis som den brukar, när man kör genom Europa. Med undantag för munskydd, då…..

Just nu är vi vid ställplatsen i Molinet några km utanför Digoin. N46.470687, E3.941531 Här är väl avgränsade platser och det finns tillgång till toalett. Platserna ligger precis bredvid Canal Láteral á la Loire. Behöver men service (fyllning och tömning) kostar det 2 €. När vi var på väg hem, våren 2019, stannade vi här. Då hade vi frost. Idag har vi +32….

4 reaktioner till “Genom Frankrike

  1. Så härligt det ser ut med Franrike. Vi längtar dit men väljer i år att köra norrut för att hälsa på släktingar och kanske få se norrsken. Det blev lite krångligare än väntat att byta landsting i Coronatider, jag väntar fortfarande på kallelsen till min årliga ”service” på Hjärtmottagningen. Men jag står på förturslistan iallafall.
    Lycka till med resten av resan och ät några extra croissanter och små patisserier för oss.
    Aninca o Lennart.

    1. Frankrike är ett underbart land men där syns ju inte norrskenet 🙂 Aj då, hoppas det löser sig så du får din ”besiktningstid ” Ta hand om dej! Lovar att smaska lite extra gott för er 👍
      Ha det fint

Kommentarer är stängda.