Söndag på autobahn

Som säkert de flesta vet, är det ganska skönt att passera genom Tyskland på en lördag och söndag eftersom alla långtradare måste stå still då. Vi drog iväg i morse efter att vi tankat fullt. Diseln kostar strax över 1.05 € litern om man inte tankar direkt utefter autobahn. Där ligger priserna på 1.25-1.40 €/lit Vi har faktiskt en app som visar vad priset är på olika stationer

Det finns liknande för Frankrike, Spanien och Portugal också

Den första biten vi körde var på landsbygden. Bra beläggning men 80-70-50-90 km/tim hela tiden ger inte en så avslappnad körning….

Vi kom ut på autobahn A39, vid Wolfsburg. Strax därefter kom vi på A7 och den följde vi. Ungefär vid Bockenem var det ett 3 mil långt vägarbete. Även på A5, vid Giessen, samt s om Manheim (vid avfart 39) och s om Karlsruhe var det gigantiska vägarbeten. För oss flöt det på hyfsat bra men skulle inte vilja hamna där en vardag 😮

Trots alla vägarbeten rullade det på i jämn och bra fart, mellan 80 och 100 km/tim. Och även om bilen är full-lastad och vi körde de sk Kasselbackarna så drog inte bilen mer än 1.1 lit/mil Det tycker jag är ok för en sån stor och tung bil.

Eftersom vi stått här på parkeringen några timmar, har jag också gjort en liten studie. En munskydd-studie. Här måste man ha munskydd på när man går in på restaurangen. Och därifrån. Jag vågar påstå att 97-98% hanterar dessa fel. De knölar ihop det ner i väskan eller i fickan. Sedan tar de på dörrhandtag mm Utan att tvätta och sprita händerna. Jag skulle vilja påstå att munskydd ökar spridningen……

Idag blev det lite drygt 76 mil

Men i morgon är en annan dag och då åker vi till Frankrike och ser hur dom har det där 😊

9 reaktioner till “Söndag på autobahn

  1. Tack för bra tips. Vi startar fr Örebro på onsdag med sikte på Portugal. Väl rustade med munskydd, handskar, handsprit, bokning på campingen i Portugal

  2. Hej från södra Tyskland. forskarna använder masterna för att mäta trafikflödet
    hälsningar och ha en bra resa
    Manne

Kommentarer är stängda.