Full husbil

Snart är det dags att fara iväg till vårt vinterparadis i Torre del Mar. Vi längtar till lägenheten vi köpte i vintras. Vi lämnade ju Spanien i mars, när covid-19 exploderade i Europa. Nu ska det bli skönt att komma tillbaka. Visst måste vi ha munskydd på oss varje gång vi går ut, men vi känner att vi kan ta det. Vi behöver inte ha det på när vi är på vår underbara terass. Vi läser också många rapporter om att Corona ökar i Spanien, men det är i olika regioner. Om vi tittar närmare på just vårt område ser vi att de varit väl förskonat och inte haft speciellt många svårt sjuka och döda. Det är procentuellt sett ganska lika som här hemma i Tranås. Det gör att vi känner oss trygga när vi åker. Visst är vi försiktiga, håller avstånd och tvättar händerna. Men vi är inte rädda.

Eftersom det är en ny lägenhet behövs ju varenda liten sak införskaffas. Vi köpte de flesta möblerna från IKEA i vintras, men lite annat, som sängbord från Mio lastar vi nu in i husbilen. Det är tur att vår bil är så stor och har så bra lastvikt. För det blir en hel del som ska med. Vi har ju dubbelt (och ibland trippelt) med bla salladsskålar, kaffemuggar, bakformar och husgeråd här hemma, eftersom vi tidigare tagit reda på en hel del från våra föräldrars hem som inte längre finns kvar. Dessa ”pryttlar” får nu flytta ner till Spanien. Visst finns allting att köpa därnere, men varför göra det när vi redan har allt vi behöver här hemma? Då tar vi omaket att stuva in allt i husbilen.

Vi stuvar in och fixar klart till veckan som kommer och sedan hoppas vi kunna köra genom Tyskland under nästa helg, då långtradarna får stå still.

Och vädret ser ju stabilt ut 😊

16 reaktioner till “Full husbil

 1. Önskar er en trevlig resa ner genom Europa. Själva stannar vi hemma i år….men i oktober kommer nog abstinensen. Visst längtar man till värmen, men hösten här hemma brukar också vara fin .

  1. Tack. Det är många som håller sig hemma i Sverige i år, men visst kan hösten vara vacker, med krispig luft och härliga färger. Om det inte är grått och regnigt…. 😉

 2. Allt gott önskar vi er på resan söderut och nere i Torre del Mar. Nu planerar vi inte för någon längre resa. När vi nu kommer hem ska vi röja förråd och garage medan vädret är hyfsat och sedan har vi nog lite att stå i eftersom vi ska sälja hus och flytta till lägenhet nästa år. Det blir också en nystart!

 3. Vad skönt att ni snart kan få komma ner! Jag tycker det är bra att ni lastar husbilen med saker ni redan äger, för som du säger varför köpa nytt när det finns i Tranås. Skönt att minska prylarna där också kanske 😀

  1. Ha det ska bli jätteskön. Sen dröjer det inte så länge innan ni far. Att inte bara ha nya saker/möbler från Ikea ger ju lite mera karaktär i inredningen. Och lite glesare i förråden här skadar inte 😊

 4. Lycka till på resan och vistelsen. Fast jag är förvånad över att ni törs åka. Här hemma fick inte alla äldre vård under värsta krisen, hur ser man då på utlänningar, vet man om de väljs bort?

  1. Tack. Vi är försiktiga där nere också, precis som vi är här hemma. Den största skillnaden blir vår underbara terass, där vi kan sitta ute och njuta hela dagarna. Och de ljumna kvällarna då vi kan sitta ute och äta middag utan att frysa rumpan av sig. Förhoppningsvis ska vi klara oss utan vård där nere med. Vi väljer att vara försiktiga men inte rädda.

 5. Att ni är försiktiga förstår jag att ni är, ingen vill ju bli sjuk. Var rädda om er och varandra och ha en bra resa ner och njut på eran terass.
  Kram till er

 6. Lycka till! Vi är fega och stannar i väntan på vaccin. Har inte träffat många människor sedan 14 mars och då på stort avstånd och absolut inga kramar och sånt larv.

  Vi kör i vinter (hoppas vi) ner till vårt kära Portugal för 11: e året.

  Kram Bosse & Berit

  1. Hej! Jag tror inte det har med feghet att göra. Att hålla avstånd och vara försiktig är nödvändigt. Vi hoppas det kommer ett säkert och bra vaccin så ni kan fara neråt ändå. Vi pratade om att ”ta semester” från Spanien kanske i jan eller feb och far över till Portugal nån vecka. Då kanske vi ses i Altura 😊
   Kram till er med

 7. Trevlig resa! Vi följer er! Själva ger vi oss ju också ut på en (betydligt kortare) resa snart. Ska bli trevligt att resa en liten sväng utanför landet igen!

  1. Tack kul ni hänger med, ni har ju besökt Torre del Mar så ni vet ju vart vi far. Er resa blir säkert också väldigt trevlig Själv är jag sugen på Polen, som vi aldrig besökt. Än. Det är alltid trevligt att resa nånstans 👍

Kommentarer är stängda.