Dop i Mockfjärds kyrka

Walter. En liten godbit som fick var med om sin första lilla fest i dessa coronatider. Vi var bara den allra närmaste familjen och försökte hålla oss på avstånd, både i kyrkan och det stora partytältet. En fin stund och vi hade faktiskt tur med vädret. Lite småkyligt, men uppehåll tills vi hade fikat klart.

Mockfjärds kyrka En träkyrka från 1700-talet
Klockstapeln
”Jag döper dej till Walter Gunnar Lennart”
Dopfunten av brun kalksten är tillverkad på 1600-talet av stenhuggaren Simon Hack från Boda. 1775 flyttades dopfunten från Gagnefs kyrka, till Mockfjärd.
Farfar Gunnar som Walter fått sin andra namn från.
I det stora partytältet kunde vi sprida ut oss. Eftersom 2020 är ett konstigt år, får vi ta och göra ett hejdundrande 1-års kalas nästa sommar istället ❤

6 reaktioner till “Dop i Mockfjärds kyrka

    1. Ja det blev ett litet, men kul att vi kunde ha det innan vi far söderut. Kyrkan är jättefin och dräkten är faktiskt min 😊 Dalarna har ju en ganska stark dräkttradition och det är kul att hon ville ha den 🙂

  1. Vilket fint litet dopkalas det blev detta konstiga år när man får göra allt på lite annorlunda sätt! Dop är väl en högtid det passar jättebra med folkdräkt, annars använder vi svenskar dem inte så ofta jä fört med t ex norrmännen.

    1. Ja det blev litet och fint. Att bära dräkt har ju en ganska stark tradition i Dalarna. Det är fint, då behöver man inte leta nya festkläder varje gång det blir kalas 😊 I Norge har jag nog bara sett dräkter den 17e maj 🙂

  2. Fint. Blev extra glad åt att se de rejäla och därmed hänsynsfulla avstånden mellan stolarna, i det smakfullt pyntade tältet.
    Man ser annars så ofta att folk tränger ihop sig på gruppfoton och på andra onödiga sätt, så man häpnar i dessa Coronatider.

Kommentarer är stängda.