Westerqvarn

I måndags fick vi 6 nya däck monterade på husbilen. De började bli slitna och de har ju rullat ett antal tusen mil, så bättre att ta det säkra före det osäkra. Det var första gången vi bytte bakdäcken (bilen har rullat ca 8000 mil) och den andra gången vi bytte framdäcken. I fram slits de ju mycket fortare eftersom bilen är framhjulsdriven. Med de nya sulorna på, for vi sedan till Westerqvarn. En ställplats strax utanför Hallstahammar. Där var det inte alls tätt mellan bilarna och inga problem att hålla social distansering.

Några riktigt gamla cyklar finns utefter vägen, vid entren till restaurangen
En till cykel är upphängd utanför räcket på övre altanen. Varför? Jaaa…. ingen aning ….
Det var minst 4 meter mellan bilarna och om nån stannade till och pratade när vi satt ute, är vi noga med att hålla att par meters avstånd. Precis som alltid, i alla lägen och sammanhang.
Det finns ett helt staket av en massa ”skrot” – hjul och kärror. Nu fint svartmålade.
Vi åt Dagens ute på restaurangens altan. En fetaostspäckad köttfärsbiff med tzatziki. Mycket gott och faktiskt det första restaurangbesöket sedan vi kom hem till Sverige i mars. Även här var det glest, trots en granska bra uppslutning av lunchgäster. Det var minst 2 meter till stolen bakom mej. Borden stod glesa och det var inga större sällskap. Vid ett bord satt 5 personer men de hade möjlighet att sitta runt hela bordet. Bra!

Vädret var helt perfekt och ställplatsen är lugn och trygg. Här finns det diskplats med varmt och kallt vatten. Toaletter. Tömning och fyllning. Tvättmaskin. Dusch. Till och med en micro i ”köket” Vill man inte ha el kostar det 150 kronor natten. Med el 200 kronor.

Strömsholms Kanal rinner alldeles bredvid och Konung Karl XII sluss finns på promenadavstånd. Det går också lokalbussar in till Hallstahammar 1 gång i timmen om en behöver fylla på i kylen. Vad jag kunde se från vår plats, var det ingen trängsel på bussen heller. Ett trevligt ställe vi gärna återvänder till.

10 reaktioner till “Westerqvarn

 1. Visst är det fint stället,kanske bara för min fru är därifrån orten🤪🤪
  Vi har aldrig stått där själva,men vi har vart där på begravn.kaffe.
  Känner några som brukar stå där ofta och länge,gissa vem? 🤪🤪

  Ha det gott/RegnKram

 2. Ett ställe ägarna läst mycket om men aldrig besökt. Kanske blir under årets Sverigeresa, för då vet jag inte riktigt hur vi ska köra.
  Allt gott och trevlig nationaldag!

  1. Då kan det ju kanske bli läge för det i sommar. Fast jag är lite orolig för att det blir helt fullt på alla ställen i sommar…. Men rör er i veckorna och ligg still to – sö så kan det funka.
   Tack detsamma!

 3. På fina Westerqvarn har vi bara tillbringat en natt på väg hem från Jämtland. Jättefint var det så det kan mycket väl bli ett återbesök där! Kram på er!

Kommentarer är stängda.