Lite borta och lite hemma

När vi hade landat lite, efter vår resa hem genom Europa, så rullade vi igen. Vi mådde bara bra (och gör så fortfarande) så vi beslöt att fara till Mockfjärd och hjälpa Ida och Daniel med köksrenoveringen. Det tar ju lite tid i ett gammalt hus som är både snett och vint….

Men vi lade nytt golv, rätade upp en vägg och fick upp skenor samt skruvade ihop stommar. Nu gör vi ett brake några dagar och väntar på elkillen och rörmokaren. Elektrikern har börjat, men har en del kvar. Rörmokaren ringde och avbokade eftersom han hade sjuka barn hemma. Så vi ”går i väntans tider” allihopa just nu 🙂

Det är vackra vårdagar. Vi hör fåglarna som drillar av vårglädje. Ser några tranor. Det knoppas och grönskar. Både inne och ute.

När vi lämnar Dalarna far vi till Gnesta för att träffa Elin, Hampus och Loke

Vi tar några promenader i omgivningarna, men det ser skönare ut än vad det var, för det blåser riktigt mycket. Och kallt.

Loke får sin gunga upphängd och det var jätteroligt att få sitta ute och gunga. Han hade kunnat gunga i timmar, om han fått. Sedan somnade han i mormors famn och sedan sov han så snällt i husbilen. Så tryggt att sova mellan morfar och mormor ❤

Ett par dagar senare åkte vi hem till Tranås. Det fortsatt att blåsa ordentligt, men inifrån husbilen var det vackert och skönt.

Väl hemma hade jag ett paket med kryddor att hämta på posten. Jag hade skickat efter ekologiska kryddor från Änga Gård. Framförallt är det kryddblandningen Heter Nätter som jag gillar. En blandning god att göra dressing på. Sedan köpte jag ett mixerset, för att ta till lägenheten i Spanien. Det gäller ju att passa på när det är extrapris, och det var det just nu.

Idag – skärtorsdag – fick jag ett ryck och började baka. Det blev amerikanska bullar – världens godaste! Kokostoppar, en mjuk kokoskaka och kolakakor. Det var längesen jag bakade och det var kul. Och så blev det riktigt gott! Trevligt att ha lite hembakat, så här till Påsk, även om vi inte har bjudit hem nån. Men vi får väl sätta oss vid Skype/FaceTime och ta en virtuell fika med vännerna nån dag 😀

11 reaktioner till “Lite borta och lite hemma

 1. Kan tänka mig att det var kära återseende av barn och barnbarn.
  Perfekt för barnen att få en eller ett par stabila händer som hjälper till, med både hantverk och dokumentation.
  Både jag och ägarna önskar er en riktigt Glad Påsk!

  1. Jo det är lite grand. Men eftsom vi mår hur bra som helst vill vi röra oss lite, utan att trängas med folk. Vi håller oss bara hos familjen eftersom de är permitterade (hemma på heltid) eller har möjlighet att jobba hemifrån och då har avsevärt minskat alla sociala kontakter, de med.
   Kram

 2. Vilken härlig tid ni haft! Vi är ordentligt portförbjudna hos våra barn och barnbarn, eftersom de är ute i skola och arbetsliv och åtminstone Lars hör till högriskarna på flera plan. Så för vår del blev det att skicka en liten påskpresent på posten och uppvakta dottern, 35 år med blomsterbud.
  Här är jäst en total bristvara annars skulle jag ställa mig och baka matbröd när vi kommer hem från vår lilla husbilstur. Ha en bra psk!

  1. Ja så ska ni hålla er borta, så Lars inte drabbas! Trist dock att ni inte kan krama om dottern på födelsedagen. Nu. Kanske Tranåsborna inte varit lika hamstrade… Förutom på torrjäst. Det fanns inte.

   Detsamma till er!

 3. Välkomna hem och så roligt att få umgås med barn och barnbarn. Sonen och sonhustru jobbar inom fritids så där är vi portade. Som tur är kan vi röra oss ganska bra ute i trädgården och där finns alltid att göra så här års. Här bakas det också.

Kommentarer är stängda.