Sista etappen genom Sverige

Visst sov vi gott på ställplatsen hos Bengt i Örkelljunga. Ett stilla regnande hördes emellanåt. Vi pratade i telefon med goda vänner i grannbilen som också lämnat Spanien och anlände i går kväll. Chauffören var lite förkyld så vi sågs bara genom våra husbilshytter, vinkandes till varandra. Innan vi for iväg från ställplatsen kom vi på att det var ju dags för fukttest av husbilen. Kollade hur det såg ut med tider – vi var beredda på att stå kvar till torsdag om det fanns tid då – men döm om vår förvåning så fick vi komma in om 15 minuter! Perfekt. Medan vi väntade på att testet skulle bli klart mötte vi Tina och Bengt från bloggen 365degrees.se Det var intressant att höra att deras erfarenhet av hemresan i princip var lika som för oss.

När fukttestet var klart (blanka papper) rullade vi de sista milen hemåt. Det har varit en helt galen resa hemåt. Nu när jag har nån dags distans till det hela och har sett utveckligen, så hade vi så klart kunnat tagit det liiite långsammare. Men när man får rapporter om att gränserna stängs ett visst klockslag, så skapar det iallafall oro och stress hos oss. För hur vet vi vad en Stängd Gräns är stängd? För allt och alla? För personbilar Och husbilar? Bara för turister? Ingen hade ju svar på dessa funderingar och då hade vi ju inget val, annat än att köra

Nu håller vi oss undan människorna i vår lilla stad. Inte för att jag tror att vi har någon smitta att dela med oss av. Jag är nästan mer orolig för att få smittan här hemma. Visst finns det dem som håller ett socialt avstånd i butiken men också de som ”bufflar omkring” som om inget hänt. När vi har behövt handla har vi använt oss av kundvagn istället för korg, eftersom man då – per automatik – skapar ett längre avstånd till andra kunder. Sedan har vi packat in en del från husbilen och städat lite. Pratat mycket i telefon och bara suttit i soffan och tagit det lugnt. Och frusit, för usch så kallt det här här hemma….

En inte helt vanlig syn, med polisbilar på släp. De vi sett tidigare har kunnat rulla själva 🙂

18 reaktioner till “Sista etappen genom Sverige

 1. Skönt att ni kommit er fram, kan nog tänka mig att ni känner av ”avståndet” mellan varandra här hemma i Svedala. Känns helt otroligt sjukt hur livet kan vända som på en enkrona….ta hand om er och vila och ta det lugnt nu när ni ändå är hemmavid. Kram till er

 2. Skönt att allt gått bra och att fukttesten är gjord! Mmm det är den där kylan som jag fasar för. Kram

 3. Välkomna hem till er ”trygga” tillvaro i Sverige. Ni kommer också precis lagom till att solen visar sig och det blir kallare.
  Förstår er till fullo att köra snabbt genom Europa. För det har hela tiden stått att nu stänger det landet gränserna, nu blir det utökning av stängda gränser. Självklart vill man då ligga i framkant så man inte blir instängd någonstans. Med all respekt till Covid 19 så var det troligen inte denna snabba hemresa ni tänkt er, men Europa finns kvar.

  1. Tack. Ja du har helt rätt i det du skriver. Skönt med sol, så kylan får vi helt enkelt acceptera Det är ju svårt att göra nåt åt 😉 Vi hade ju ta en månad för hemresa men som du skriver, Europa och Spanien finns kvar 😊

 4. Här är det mest såna som ”bufflar omkring” tyvärr…gruppmöten i gångarna mellan hyllorna och prat om att troligen INGEN har det HÄR ännu så man inte behöver bry sig…men de kanske vaknar upp eller väcks upp av utegångsförbud. Hoppas på det första för instängd vill man ju inte bli! Med facit i hand kunde vi visst ha tagit det lugnare hem, men mycket är lätt med facit i hand 🙂

  1. Precis och det kan ju bli ett ganska jobbigt uppvaknande för dessa personer. Visst är det enkelt med ett facit 😁 Mycket svårare att sia om framtiden!

 5. Välkomna hem! Vi hade nog också kört på genom Europa om vi har den möjligheten. Nu försöker vi att inte ta för givet att vi kommer hem på tisdag eftersom allt ändrar sig så fort, även om det är vår högsta önskan just nu.

  1. Tack, vi hoppas verkligen att ert plan går som det ska denna gång! Det blir ju för trist att bli så begränsad, när ni hade så mycket trevligt framför er.

 6. Nu är det vår tur att stå i kö till färjan mot Göteborg och Svedala. Allt har gått bra, vi har stått på fina ställplatser under vår resa mot norr. Vi körde ju via Nederländerna och deras fina vägar. Inga tulpaner i sikte, men det hade vi inte räknat med heller, det är för tidigt. Vi har ju åkt hem en hel månad tidigare än andra år vi varit i värmen.

  Nu hoppas jag att vi inte har med oss något virus, vi har ju varit i karantän 14 dgr redan, omen man vet ju inte. Vi har ju tankat och handlat på Citti, med munskydd och hanskar så vi hoppas vi är friska.

  Kram till Er och take care!

  1. Skönt att ni också kommit hem, utan problem! Hoppas också att allt kommer att gå bra hemma ock att ni kommer att klara er från detta otäcka virus.
   Kram och detsamma till er!

Kommentarer är stängda.