Färja Rostock Trelleborg

Det gick ju undan upp genom Tyskland också. Men vi hann inte till Rostock innan det blev mörkt. Då upptäckte vi att båda halvljusen på bilen var trasiga 😳 Vi fick på helljuset, men när vi bländade av blev det svart. Eller lite ljus var det ju. Varselljuset fungerade. Tur vi bara hade en knapp mil kvar. Vi tankade billig diesel och lpg-gas innan vi körde fram till färjeterminalen.

Vi hade ju bokat färja redan när vi började rulla från Sverige. Då bestämde vi oss för torsdag och Sassnitz Trelleborg. När vi rullat ett tag, bokade vi om till Rostock Trelleborg på tisdag eftermiddag. Men när det rullade på så fantastiskt bra, bokade vi om igen. Tredje gången gillt och det blev morgonfärjan Rostock Trelleborg, idag tisdag. Och trots att vi stod på terminalen och långtradare så sov vi riktigt gott ända till klockan ringde. Kl 5.00 Incheckningen startade kl 6.00

Det var inte så många husbilar /vagnar som jag trodde det skulle vara. Färjan var knappt var halvfull. Det var skönt för det blev ingen trängsel om sittplatserna och ingen satt nära. 6 timmar sen var vi på svensk mark.

När vi kommit iland ringde vi Bengt o Örkelljunga och hörde om de skulle ha tid att hjälpa oss med bil-lyset. Det hade de om vi kunde vara på plats till 15.15 Jaja, vi kör på för fullt igen då. Vi har ju vanan inne 😊 När vi kom hit fick bilen lite handpåläggning och vi gick över till McDonalds och åt lunch. Den hamburgaren smakade gott, för då var jag jättehungrig. Och lamporna är bytta och fungerande.

Nu pustar vi ut. Och vi kommer helt säkert att sova gott i natt. Och i morgon bitti kommer inte våran väckarklocka att ringa!


18 reaktioner på ”Färja Rostock Trelleborg

 1. Välkommen till Sverige!
  Det ska väll givetvis strula lite såhär i slutet för er nu när allt annat har gått bra. Men för er var ju Trelleborg – Örkelljunga en kort sträcka nu när ni kört från Spanien i denna rekordfart.

 2. Så skönt för er att vara på svensk mark igen. Vad är då lite bekymmer med halvljus. Här har vi haft en trevlig em med våra grannar, som inkluderade vin med tilltugg och sällskapsspel. Nu hoppas de få flyga till Skavsta på torsdag och då har vi ytterligare en karantän vecka kvar…
  (hoppas det räcker med det..)

  1. Det låter som om ni haft en riktigt skön och trevlig stund med vännerna. Jag läste precis på Folkhälsomyndighetens hemsida om hemvändande resenärer från drabbade områden. Där står ”Nej, du kan leva som vanligt om du inte har luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber.” Så vi får ta eget ansvar och vi hoppas verkligen att ni mår bra. Ha en trevlig och trygg resa hem!

 3. Välkomna hem till Sverige! Läget är kanske inte bättre här, men ändå bättre att vara här nu när alla stänger igen överallt. Konstig värld just nu!

  1. Tack. Jag vet faktiskt inte vad som är bäst. Att alla får gå omkring hur som helst eller att vara instängd med Utegångsförbud. Det en ganska skum känsla. Så jag håller med om att det är en konstig värld just nu

 4. Välkomna hem! Vi är nog många som pustar ut nu, för er färd hem blev kanske i äventyrligaste laget med osäkerheten om gränsövergångar m.m. Nu vet vi hur värdefull den fria rörligheten är! Sov så gott!

 5. Oj vilken stressig hemresa ni fick men nu får ni vila er lite och sen träffa lillknodden eran, som jag tror ni längtar efter:-) Ta det lugnt nu hemmavid. Kram till er

  1. Ja nu gör vi inte så mycket än att vilar och sover några dagar. Sen sitter vi lite i egen påtagen karantän så vi inte har nåt med oss (vi tror inte det men kan ju inte veta 100% än) sant att vi vill inte bli smittade av alla svenskar som springer omkring och trängs…
   Kram

  1. Liiite onödigt stressad var vi, men man vet ju inte vad man möts av, när alla började prata om stängda gränser. Ha det så jättebra där nere och må Spanien se en vändning i antalet drabbade snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.