Tyskland

Igår kväll kom vi ju in i Tyskland och det var så skönt. Vi sov jättebra men vaknade ändå tidigt. Vi vet ju av erfarenhet att åka på autobahn kan ta tid. Och gå väääldigt långsamt. Så när vi gav oss av vid 7.00 på morgonen tänkte vi att vi delar upp resan på 2 dagar.

Men det var ju så lite trafik! Inte ens kring Frankfurt tjorvade det ihop sig. Vi bara susade fram med en marschfart på 100 km /tim. Precis så fort vi får köra på autobahn eftersom vår husbil väger över 3500 kg. Perfekt åkväder. Solsken och en härlig vårgrön natur. Vi har inte vrålkört och inte stressat. Det har bara flutit på så bra att vi inte ville stanna ☺️

Idag har vi kört 90 mil, lite drygt. Det räcker. Och det räcker med 308 mil på 4 dagar också. Och må vi aldrig behöva göra om det.

Nu står vi på hamnområdet i Rostock. Det är en del campingfordon här. Både de som ska med nattfärjan och vi som ska med morgonfärjan. I morgon vid 13.30 tiden rullar vi ut på svensk mark. Det ska bli trevligt att återse gamla Svedala.

8 reaktioner till “Tyskland

  1. Så skönt för er att ni kommit så långt! Vi har snart klarat av dag 2 av vår ofrivilliga isolering och hoppas verkligen vi kommer med flyget den 25. Som vi säger; vi är ju friska, har för tillfället mat och dryck i kylen och förhoppningsvis kommer vi hem så det är ingen idé att hetsa upp oss över något vi inte kan påverka.

    1. Ja tack det är en lättnad att vara här uppe. Ja ni är friska men det är väl ändå trist att inte kunna spela som ni tänkt och med div utflykter som ni tänkt

  2. Vad härligt att läsa att ni har kommit så långt och att allt gått så bra.
    Nu kan ni ta sovmorgon imorgon och se över havet, där ligger Sverige.

    1. Tack! Det är mycket olika besked som florerar nu. Somliga blir stoppade vid Spanien /Portugal gränsen. Andra får köa i timmar in i Tyskland. Och andra märker nästan inte att de passerar gränsen.

Kommentarer är stängda.