Genom Frankrike i full fart

Vi vaknade till ett frostigt och kylslsget landskap, det var ett par minusgrader. Klockan ringde halv 6 och vi käkade frukost och gav oss av. Vi förstod att vi hade tiden att kämpa mot, så vi beslöt oss för att det får bli motorväg idag. Ganska precis kl 7 var vi iväg.

Millaubron i morgon ljus. Vilket byggnadsverk! Vi hade lite småtrassel kring Clermont-Frerrand där det var vägarbete så vi for av in i en by. Bra för där hittade vi en Intermarchee att tanka på. De har ju lägre priser än utefter motorvägen.

Vi hade egentligen ingen trängsel utefter vägen, förutom kring Lyon. Där var det rät trafik men det rullade ändå på väldigt bra. Vi såg att vi hade tid till lunch. Så idag stannade vi ock åt samt kokade oss lite kaffe. Det har vi faktiskt inte tagit oss tid med de andra två dagarna vi varit på väg. Det är ett otroligt vackert, vårgrönt landskap vi ser. Blommor, som gullvivor och vitsippor. Gull regn och forsytia. Och körsbärsträden 😍 Vilken natur som bara kommer igång. Som den alltid gör på våren. Covid-10 eller inte. Naturen är sig lik!

När vi närmade oss tyska gränsen och när vi kom över kändes det otroligt skönt. Har nog aldrig varit så glad över att komma till Tyskland! I morgon bitti stänger Tyskland sina passager till Italien, Österrike och Frankrike.

När vi passerade gränsen var det bara några koner utställda och två polisbilar stod vid sidan av.

Ett par timmar senare kom våra vänner Äventyra med oss, och då stod poliserna på vägen och de hade börjat montera upp nån grind /bom att stänga för 😮 Vi är så tacksamma att ha kommit så här långt. Vi har fått rapport från Torre del Mar som är belagd med Utegångsförbud i ett par veckor framåt. Restauranger och butiker är stängda. Om man måste ut och handla eller gå till apoteket bör man gå ensam. I livsmedelbutikerna gapar hyllorna tomma.

Någon har frågat varför vi har så bråttom. Svaret är enkelt, vi har varit borta från Sverige sedan i höstas. Vår reseförsäkring går snart ut. Husbilen ska besiktigas. Och UD har skickat ut en Avrådan från att resa. Vilket innebär att det kan bli krångligt om det händer oss nånting. Och så längtar vi självklart efter barn och barnbarn 💕

Det blev 79 mil idag. Vi står vid ett Gasthouse N47.952984, W7.669874 vid Bad Krozingen. Vi har fått mycket hejarop och rapporter efter vägen. Ibland har det plingat huuur mycket som helst i telefon. Tack alla som finns där ute! Det känns så skönt att ni ”reser med oss”

10 reaktioner till “Genom Frankrike i full fart

  1. Och vi längtar efter er! Ska bli så kul att få visa allt vi hunnit med här, och visa kulan 😄♥️

  2. Full förståelse för att ni snabbt vill komma hemåt.
    Kör försiktigt och håll era läsare uppdaterade så gott det går.

  3. Hemska tanke att ha den tidspressen på sig. Vi har har aldrig den pressen på oss, även om vi brukar köra Aneby – Spanien på två dagar. Det skulle jag inte göra om idag.

Kommentarer är stängda.