In i Frankrike

Vi startade så fort det blev ljust i morse. Jag ska erkänna att jag var riktigt riktigt stressad och tyckte det var urjobbigt att vara så på språng. Men det släppte när jag satt mej bakom ratten och kunde gasa lite 😊

Vi försökte köra så mycket motorväg som möjligt. Eftersom vår bil är tung och har 3 axlar är motorvägsavgifterna dyra. Framförallt i Frankrike. Det rullade iallafall på bra och vi såg inga avstängningar eller så. På några digitala displayer ovanför motorvägen, stod att det var fara för viruset och att man inte skulle resa i onödan. Men vi reser ju i ”nödan” så det är väl okej, eller hur.

Några mil efter Barcelona körde vi ut på motorvägen AP 7 och vid lunchtid passerade vi utan bekymmer gränsen. Inte en polis, vare sig spansk eller fransk såg vi då vi passerade. Det var en lättnad att komma igenom.

Vi fortsatte, rundade Perpingan och Narbonne. Vid Beziers valde vi A75 upp mot Clermont-Frerrand. Det är en otroligt vacker, gratis, motorväg. Den vackra skira grönskan såg vi nästan överallt. Och blommande forsythia och körsbärsträd lverdållade med vita blommor. Vi möste ju försöka se naturens skönhet trots att vi har lite tunnelseende….

Nu har vi stannat ett par mil före Millau, för natten. Se bilden nedan där jag har tagit en skärmdump. Det blev ingen bild för jag började med middagen direkt vi stannade. Och sen blev det för kallt att gå ut!

Vi har kört 68 mil idag. Vägvalet är den blå linjen. Nu ska jag sova. Jag är trött 😴 och i morgon är en annan dag.

14 reaktioner till “In i Frankrike

  1. Förstår om du är trött , det blev många mil. Skönt för er att ha kommit så långt. Själva vet vi inte om vi får åka hem eller måste stanna kvar 2 veckor till. Men att sitta i karantän lockar inte speciellt även om det kan bli fina soldagar.

  2. Kör försiktigt och hoppas att ni inte hamnar i alltför långa bilköer. Misstänker att ni inte är ensamma om att köra snabbt hem till Sverige just nu.

  3. Detta känns ju helt sjukt otroligt vilket kämpande för er att ta er hem innan det stängs runt om oss. Men ni ser ut att klara er bra . Kör fortsatt lugnt. Kram till er

Kommentarer är stängda.