Tänt va’re’ här

Att gå igenom processen ”köpa lägenhet/hus i Spanien” får mej verkligen att pröva mitt tålamod. Och ett måste att släppa kontrollen. Till någon annan. Som inte gärna kommunicerar, vare sig i telefon eller inte alls per mejl. Vårt juridiska ombud och vi har lite olika synsätt på tillvaron…..

För att inte bli helt knäpp, måste vi pyssla med nåt annat med jämna (och ojämna) mellanrum.

I fredags träffade vi vår mäklare Cecilia från Mäklarhuset och svenska grannar. Vi satt på Nilssons altan och njöt av sol och cava.
I lördags var vi till Caleta de Vélez och lyssnade på blues samt åt lite gott på restaurang El Camarote.
I söndags åt vi några goda tapas på Delfin
Igår fick vi el!! Men inte för att vårt juridiska ombud är så ”på”. Utan för att våra tysk/cubanska grannar ovanpå engagerade sig och satte igång att ringa till allt och alla. Efter någon timmer blinkade det till. Varde ljus – och det vart ljus! Det kändes nästan magiskt att slå på strömknappen och se lampan lysa.
Vi firade med att stanna efter mörkrets inbrott och äta taco på altanen. Men sedan cyklade vi tillbaka till husbilen. För vi har fortfarande ingen gas till varmvattnet. Inte idag heller, fast vi väntat och pratat med installatörer som fixade det i grannlägenheten. Vi stod inte med på deras lista. Så vad vårt juridiska ombud har beställt (från vilken leverantör etc) vet vi inte. Jag är inte säker på att hon vet det själv….

Nåt jag verkligen lärt mej under denna tid är att vänta. Vänta. Och när jag väntat måste jag vänta längre ändå. Och att inte själv kunna ta tag i saker är otroligt frustrerande. Att ”vara i händerna på nån annan” som inte berättar vad som sker, är urjobbigt. Håll nu tummar och tår att vi får varmvatten. För på fredag flyger goda vänner hit på besök!

16 reaktioner till “Tänt va’re’ här

  1. Hoppas ni får allt ordnat snart och håller ”tummar och tår” trots att det gör ont i den ena tummen.

  2. Jag får säga som min manlige ägare säger ibland, se detta som en träning..😀.
    Tur ni har haft min kompis och er husbil att bo i under tiden.

Kommentarer är stängda.