Dags att flytta in

Förra måndagen så fick vi äntligen el, som du kan läsa om i mitt förra inlägg. På onsdagen kom det varmvatten ut ur kranen! ! Då sov vi här i lägenheten för första gången. Så klart det var ovant och annorlunda och jag hade ont i nacken när jag vaknade. Men det gick över när jag klev upp. Sedan började vi förbereda så smått, för våra vänner hemifrån Tranås som kom på fredagen. Tyvärr hade de strul med både flygförsening och biluthyraren. Men när de väl kom kunde vi njuta av en god middag tillsammans. Så kul att ses igen!

Vi fick sedan visa dem vår mysiga stad så vi traskade omkring, hela lördagen. Vi åt goda tapas på ”Delfin”

På kvällen besökte vi El Horno och såg på stan i mörkret. Det blev ganska många kilometer, men det gör ju ingenting. Det är ju så lätt att gå omkring och ”bara vara” här.

När vi gick hem från El Horno, såg vi Supermånen. Det var nästan lite spöklikt, men ändå vackert.

På söndagen gjorde vi som alla spanjorer – vi strosade omkring på vår fina strandpromenad. När vi kom fram till restaurang El Bucheron slog vi ner rumpan och åt lunch. Nygrillad fisk är hur gott som helst! Och bläckfisken var perfekt 👌

Igår, måndag, for vännerna till Sierra Nevada för några dagars skidåkning. Och vi passade på att handla och greja lite. Skulle fixa en fiber-anslutning men här i vårt hus ”glömde” man att det fanns ett rör för att dra kabeln i. Så det fyllde byggarna igen. Goddag yxskaft säger jag bara. När vi kan få internet den vägen, är skrivet i stjärnorna eftersom det måste hit nån som gräver…. Jag måste säga att jag blir lite trött på den här ”mañana-mentaliteten” ibland. Det är jättebra att man tar det lungt etc. men liiite mera ”go” kan det väl vara i folk…

Hur som haver, så har vi idag – tisdag den 11/2 – checkat ut från campingen och flyttat in i lägenheten ordentligt. Bilen är parkerad på gatan med en lapp på rutan som berättar att vi bor här i lägenheten. Om du zoomar in ovanstående bild , ser du vår husbil. Nu får den stå på gatan dessa 4-5 veckor vi är kvar här, innan vi börjar rulla norrut.

10 reaktioner till “Dags att flytta in

 1. Manjana manjana mentaliteten är nog rolig på avstånd. Men troligen inte när ni sitter och har suttit som ni gjort och bara väntat. Men att fylla igen röret där fiberkabeln skulle vara, ja undra hur de tänkte där.

  1. Jaa du. Tänkte….vem tänker…. Har jag blivit tillsagd att fylla igen, så fyller jag igen. Har jag blivit tillsagd att gräva gör jag det. Varför vet jag inte – tyvärr käns det som om det är på detta viset. Och egentligen vill jag varken skriva (eller tänka) att det kan upplevas så här för det gör ju att jag förminskar spanjoren. Det vill jag inte! Men det tar ett tag att lära sig landets kultur. Jag är ju invandrare här.

 2. Bara att fortsätta att vänta Grrr såå trist. Kul att ni har checkat ut och in i lägenheten, på riktigt.

 3. Kul att ni äntligen kunnat flytta in även om inte allt är helt fixat och klart. Historien om fiberröret gör att man nästan inte vet om man ska skratta eller gråta.

 4. Ser att min kommentar jag skrivit tidigare inte syns….Okej provar igen:) Skönt att det börjar ordna sig ändå o allt blir klart till slut. Mysigt att vara inflyttad trots det strular lite. Men va konstigt det måste kännas att husbilen står alldeles ensam därborta. Kände likadant som Matts….ska ni åka hem nu när ni fått lägenheten….måste kännas konstigt, men det är väl barnbarnet som ni vill träffa:-) Kram

  1. Vi blir kvar en dryg månad till och sen blir det nog en flygresa ner på försommaren. Visst längtar vi att få krama lilla Loke 💙 så klart och även resterande familj
   Kram

Kommentarer är stängda.