Inredning

De senaste dagarna har det inte varit så jättebra väder. Det har varit riktigt kyligt, blåsigt och ganska rejält med regn till och från. Vi ser att det är mycket snö uppe på topparna, som syns uppemot bergen. Vi har dock klarat oss väldigt bra om man jämför med övriga delar av Spanien där det varit alldeles oerhört mycket blåst, regn och massor av snö. Det har därför varit ett perfekt ”skruvar-väder” Undrar hur många skruvar från Ikea jag skruvat i, i våra möbler? Därför kan jag säga – jag har inte en endaste skruv lös längre 😀

Igår, torsdag, hyrde vi en bil och for in till Malaga. Målet var förstås Ikea.  Det var väldigt långsamt och försiktig trafik på större del av sträckan och när vi var i höjd med Malaga låg det snö/hagel utefter vägrenen. Så det var befogat att ta det försiktigt.

Vi en lååång inköps-lista. Husgeråd, porslin, belysning, sängkläder och annat smått och gott stod på listan.

Kvittot blev nog längre än ett Ullaredskvitto 😀 (Du som varit i Ullared, förstår vad jag menar 🙂 )

Sängarna i gästrummen är bäddade och väntar nu på våra vänner som kommer om ett par veckor.

Vi har gjort nåt lite annorlunda i vårt sovrum. Vi köpte en 160 cm säng, stället för en vanlig 180 cm. Vi har också köpt ett gemensamt täcke. Undras om det funkar efter att ha haft varsitt täcken sedan 1992!  :O  

I vårt badrum blev det en hylla, lite handdukar och en badrumsmatta. Ungefär samma har det blivit i gästbadrummet. Men eftersom vi fortfarande inte har fått el, så är det för mörk att fota därinne. Nu har vi väntat på el i ca en vecka. Har vi otur får vi vänta 2 veckor till…. Så håll alla tummar och tår att vi får det i veckan som kommer!

Soffan fick ett par kuddar. Fåtöljerna likaså. Ett side-bord och en lykta kommer att pryda resten. Vi väntar på att får byta matbordet, vilket förhoppningsvis kommer till veckan. Det ligger just nu knappt hälften ihop-monterat. Det var fel delar i kartongen. Och jo – det är det faktiskt. Vi har vridit och vänt och vridit igen, men det är två högerdelar. Eller om det kanske är vänster. Det ska vara en vänster och en högerdel. Det är ju inte speciellt vanligt att det är så numera, i Ikeas paket. Men så klart kan det bli fel. Vi får iallafall ett nytt hemkört och det felaktiga hämtas i retur.

Lunchen idag intogs på våra nyköpta tallrikar, ute på altanen. Att sitta där och kika över räcket bort på havet är helt OK tycker vi. Även om det just nu är en lyftkran som ”står i vägen”

18 reaktioner till “Inredning

 1. Så fint ni får det. Ett täcke har vi både hemma och i husbilen. Men nu när vi också blivit med husvagn är det enkelsängar och varsitt täcke. Tycker inte om. Nej bred säng och ett täcke är bäst så ni kommer säkert att bli nöjda.

 2. Tänk vad kul att inreda ett nytt boende. Hoppas nu att ni får igång elen och att vädret börjar vända för nu känns det som ni har mer snö än mig i Småland.

 3. Så roligt att få börja om och möblera….lättare att vara inne och pyssla när vädret är lite sämre. Men det blir bättre, vi är hemma på en kort vistelse, och här är mycket sämre väder. Hoppas på bättre väder när vi kommer ner i början på februari.

  Så snyggt allt blir 👍 kram till er båda!

  1. Tack! Ja det är jättekul, men det är ju otroligt vad med saker som hamnar på ”vill ha-listan”. Visst blir det bättre, redan imorgon ska solen komma tillbaka, så det blir nog perfekt till ni kommer tillbaka
   Kram till er med!

 4. För oss som än så länge älskar snö och riktig vinter, är detta liv intre det vi söker. För er däremot är det säkert det bästa sättet, att övervintra om man önskar det. Jag skulle bi rastlös efter två månader i en husbil. Lycka till!

  1. Snö och kyla är det värsta jag vet, hela kroppen skriker och gnisslar. Och värker. Så värmen mår jag gott av. Med mycket att göra blir vi inte rastlösa.
   Tack och detsamma med ert nya hus

 5. Så kul att få inreda ett nytt boende nere i söderns sol o värme!
  Vi skulle också vilja haft ett ställe att fly till över vintern här uppe 🙂

  Ha det gott o Lycka Till med inredningen/Kram

 6. Så kul att få se lite från ert nya boende! Det ser riktigt mysigt ut. Nu är det bara att hoppas att ni snart får el!
  Hur långt ett Ullaredskvitto är vet jag exakt (speciellt för många år sedan då vi åkte och handlade rejält till barnaskaran ett par gånger varje år).

  1. Hihih kul att du visste den längden 😁 Jo det vore ganska skönt om vi kan få allt på plats snart. Men det är lite tålamodsprövande med det mesta här nere.

 7. Men vad roligt för er att ha kommit in och kommit igång med allt i lägenheten. Ser jättefint ut:) Kram

Kommentarer är stängda.