Dagen är kommen

I tisdags var vi lite nervösa. Vi ju bokat möbeltransporten från Ikea till tisdagen. Då hade ju inte lagfarten blivit påskrivet och lägenheten inte vår  :O  Och vi kommer ju därmed inte in. Det hela skulle i iallafall lösa sig genom att Maureen på byggherrens kontor, skulle komma och öppna. Jag hade dock en känsla av att transportgubbarna inte ringer före. Varken till mej eller Maureen trots att hon ringt Ikea och meddelat, på spanska, att det var viktigt att de ringde henne eller mej.

Leveransen var bestämd till nångång mellan 9-13. Jag cyklade iväg till halv 10 och satte mej på en parkbänk utanför. Det var tur jag satte där. För vid 12-tiden kom det en transportbil. Två män hoppade ur. Kliade sig i huvet. Såg sig omkring. Och började pilla på telefonen. Jag kände på mig att det var från Ikea, så jag gick dit. Frågade om de kom från Ikea och fick ”Si si” till svar. Fick kolla på leveranssedeln och där står det Goeran Fajersson. Så jag kunde visa in dem och ringa Maureen. Som tur var, var hon i grannhuset så jag kilade över dit och hämtade vår nyckel. Gubbarna började bära in – garagevägen. Det finns ju en hiss där och vi bor bara en våning upp så det vore ju bra att de slapp springa i trappan. MEN! Hissen funkar inte. Elen till den kommer igång nästa vecka :p De stackars gubbarna slet så svetten rann och Göran kom också och hjälpte till och snart så var alla 50 artiklar inne. Maureen kom också på slutet, låste och så avtalade vi tid inför onsdagens nyckelöverlämning.

img15791563753977519364995294992660.jpg
En del av alla våra platta paket

Igår, onsdag, började dagen med ett besök på banken. Unicaja Bank hade Esther från firman M&G Consulting valt och avtalat tid åt oss. Vi cyklade dit och fick information, på engelska. I det här laget börjar vi bli riktigt bra på engelskan eftersom det har varit ”vårt språk” i mycket stor del av köpeprocessen. De öppnade vårt spanska konto och hade även ett erbjudande om hemförsäkring. Det hade vi dock fixat själva med Burai försäkringar, eftersom vi fått den kontakten från vår fantastiska mäklare Cecilia.

Sedan hem och äta en snabb lunch vid husbilen. Vi lastade cyklarna med alla städattiraljer vi kunde köpa på Mercadona 😉 Vi trampade iväg till lägenheten och jag gissar att det var en och annan som tittade på oss, när vi cyklade efter strandpromenaden. Strax innan vi lämnade lägenheten, ringde Esthers kollega och meddelade att lagfarten var nu påskriven och lägenheten var vår. På riktigt. Med alla stämplar. Alla dokument. Allt.

img15791563951432347737726517278903.jpg
Det var tur att hinken kunde hänga på kvastskaften 😀

Vi träffade Maureen vid lägenheten och vi fick nycklar till grindarna, trapphusdörr, garage, förråd och lägenhetsdörr. Här använder man sig inte av en nyckel som passar i olika dörrar. Vilket jag tycker känns bra.

Vi lastade in alla städattiraljer och började på att borsta av väggarna. Det är bara ”byggstädat” det vill säga – snickarna tog av sig kepsen och svängde runt med dem lite. Så vi städade hela eftermiddagen och skruvade ihop några stolar, så vi kunde sätta oss och vila lite. Vid 17-tiden cyklade vi hem till camping. Duschade och inväntade våra Pite-grannar som kom tillbaka igår efter en månad hemma i Sverige. När de landat gick vi tillsammans till Tanit och åt en god middag med lasagne.

Eftersom alla ”svåra” och komplicerade hinder nu ligger bakom oss har vi sovit som stockar i natt. Så nu har vi nya krafter för städning och möbelskruvning 😀

25 reaktioner till “Dagen är kommen

 1. Så roligt när drömmar kan förverkligas. Lycka till med nya lägenheten!

 2. Så kul att läsa ❤️Äntligen har ni fått det ni länge har väntat på så hoppas nu att ni får njuta av det nya spännande livet ❤️Kram på er från Janne och mig ❤️

  1. Det känns helt fantastiskt! Vi kommer att njuta massor här och nån gång utgår jag från att ni packar Dreamern och kommer hit ner. Kram tillbaka till er båda ❣️😘

 3. Det måste vara skönt för er att få ett fast boende. Grattis! Till skillnad mot alla smutsiga och trånga ställplatser, som Spanien oftast erbjuder. Har ni plats för husbilen på tomten?

  1. Tack ja det blir skönt. Det finns flera p-platser utanför/omkring där husbilen kan stå. Vill vi ställa bort och låsa in den, så finns det plats att hyra (inhägnat o bevakat) strax utanför stan.

  1. So far so good, det är bara de små detaljerna som vatten el och gas kvar som det är ganska skönt att ha 😁 Än så länge är vi där dagtid och har vattendunkar med oss. Det är ju lite att fixa innan vi kan flytta in

 4. Jättekul att ni har kommit in nu i eran sprillans nya lägenhet. Ni kommer bli riktigt duktiga på att sätta ihop Ikea möblerna hihihi. Finns det kök eller får ni köpa det själva?
  Trevlig städar helg Kram

  1. Jag har inte en endaste skruv lös längre 😂 men jag önskar vi hade en skruvdragare…. Det är fullt utrustat, med kyl frys fläkt micro ugn induktionshäll diskmaskin och tvättmaskin 👍

 5. Hej. Grattis först och främst! Tänkte störa lite i lyckan genom att berätta om att svenska husbilsvänner, bosatta i södra Franrike sedan 25 år i söndags blev utsatta för ett extremt obehagligt rån i sin husbil nära Barcelona. Ber om er hjälp att sprida detta vidare i andra husbilskretsar. De var i Spanien för att göra inköp till sin inredningsbutik nära Montpellier. Hittade inga vinteröppna campingar för övernattningutan ställde sig på parkering vid en nattöppen cafeteria med andra bilar och lastbilar.
  Vaknar kort av att deras hundar skäller, sen blir det svart. De har gasats i bilen, ALLT är stulet. Vigselringar, mediciner, mobiler, dator, kreditkort (senare länsad), pengar och nästan alla kläder. Hon fick tillbringa 10 timmar på sjukhus i Barcelona, han fick ett par trasiga jeans och en skitig jacka av polisen när han anmälde i pyjamas. De fick ta sig hem med en euro på fickan och får inte ut något på försäkringen. Spanska polisen gör heller ingenting trots att området var kameraövervakat. ”Ingen dog ju Madame”.
  De går nu ut på Facebook och varnar. Jag har kontaktat Expressen och bett dem kontakta familjen så att andra svenskar i området eller på väg ner nu inser farorna. Uppenbarligen 2-3- bilinbrott per dag längs motorvägen intill och vid Barcelona (som ju är ett erkänt kriminellt ställe) och nu också den här typen av inbrott med hjälp av gas.
  Man bör ju se till att aldrig ställa sig så som de gjorde. Alltid förbeställa och kontrollera att övernattningscampingar längs resvägen är öppna och boka i förväg. Plus kontrollera sin försäkring och se till att den gäller också för den här typen av inbrott. Och installera både inbrotts- och framförallt gaslarm. Vi hade och gjorde allt detta faktiskt under alla våra husbilsår och mer än så går inte att göra mera än att vara vaksam. Men hjälp till och sprid om ni kan! Gracias!

  1. Hej och tack! Så otroligt tråkigt att de råkat ut för detta. Barcelona är ohyggligt kriminellt! Vi stannar aldrig kångre på ca en 10 mils radie från Barcelona, vilket är väldigt synd eftersom staden är väldigt vacker. Tack så mycket för varningen och jag hoppas verkligen vännerna återhämtar sig och vågar fortsätta med husbilslivet!

 6. Nu när det gått några dagar hoppas vi att ni fått ihop de flesta Ikea-möblerna utan att ha fått för många skruvar eller delar över?! Det ska bli så kul att få se bilder på ert fina boende och följa med ert fortsatta leverne där via bloggen. Kram

  1. Det som strular är vårt matbord. Där var det fel i förpackningen med två vänster delar istället för en höger o en vänster. Det är ännu inte löst eftersom de är lite sena på att svara på mejl. För övrigt väntar vi på el, vatten och gas….. Jodå, bilder kommer var det lider 😊
   Kram

Kommentarer är stängda.