Lite vardagsliv

Just nu går vi mest bara lite i ”väntans tider” Men det går ju ingen nöd på oss här på Camping Torre del Mar. Från alla håll är allt klart med lägenheten som vi köpt. Men vi väntar på att lagfarten ska skrivas på. Det görs av vårt juridiska ombud (som har fullmakt av oss) och byggherren. Och det kommer att ske på onsdag den kl 12. Om det inte blir nån förskjutning. Vi är i Spanien och här fungerar saker och ting lite annorlunda än hemma. Så håll gärna en tumme…. eller två…. Vi får ju inga nycklar förrän det är påskrivet.

Men vi sitter ju inte bara och letar navel-ludd medan vi väntar. Vi cyklar, promenerar, läser, går på marknad, försöker lära oss lite spanska och njuter av god mat och solsken.

I träden och palmerna på strandpromenaden och även på campingen, finns det massor av skränande fåglar. Det är argentinska papegojor. Eller Munkparakit som de också heter. De är snabba och trots allt lite skygga, så det är svårt att komma nära för att få nån bra bild. Det finns mängder av dem och de pruttar överallt 😉

Vi var till restaurang Tanit en lunch och valde varsin sallad. Mycket gott och utsikten, med solsängar och hav, är det inget fel på

Några dagar nu har jag sett att lavendeln varit på gång. Igår när vi cyklade förbi såg jag att de började slå ut. När jag rörde dem, kom den karakteristiska lavendeldoften genast fram. På ”gym-stranden” låg det tunga traktordäcket orört idag. Har sett nån stark kille vända och vrida på det, nån gång när vi cyklat förbi. Det är trevligt att det finns olika aktivitetsmöjligheter för alla, på stranden.

Vi var bort till Caleta de Velez igår och gick en stund på lördagsmarknaden. Den är inte lika stor som här i Torre del Mar. Men lika trivsam. Jordgubbarna har kommit och de var väldigt söta och goda. Att äta dem utan vare sig grädde/mjölk eller socker var allra bäst. Mums!

Vi stannade också till på Delfin, på strandpromenaden, och åt lite Tapas. 1 €/st är ju inte så mycket att orda om.

4 reaktioner till “Lite vardagsliv

 1. Härligt med gröna gräsmattor och skränande fåglar :-)) Här lär det kallt trots vi inte har så mycket snö. Förstår att ni längtar till nya lägenheten. Kram

  1. Här finns ju ljuset, i ungefär 9 timmar om dagen och det är fantastisk. Att dessutom dofta nyklippt gräs emellanåt – i januari! – är en häftig känsla.
   Den som väntar på nåt gott…..
   Kram

 2. Är det här vad ni kallar vardagsliv så tycker vi det är helt acceptabelt!
  Må så gott och ännu bättre blir det väl när ni får fixa och dona i nya boendet.

Kommentarer är stängda.