Almijara Homes

Redan våren, sommaren 2017 kom Göran hem med en utskrift om att bo och flytta till Portugal. En intressant och informativ artikel. Det var ju många som hade flyttat iväg till just Portugal eftersom det var ganska förmånligt, ekonomiskt sett. Hela den här tiden har  väl den artikeln funnits med i bakhuvudet, om att kanske även vi skulle köpa något – på varmare breddgrader. Längre fram i tiden. Kanske. Eller inte …..  I fjol när vi åkte med husbilen på vår första övervintringsresa, träffade vi ett trevligt par som är f.d. husbilsåkare, som numera bor i Portugal. Vi fick gästa dem och när vi klev över tröskeln sa Göran -”Här skulle jag kunna bo” Det gjorde nog att vi började umgås med tanken på lägenhet/hus ännu mera. Samtidigt var vi inte riktigt bekväm i den taken – vi älskar ju husbilslivet. Men efter många diskussioner har vi kommit fram till att det ena inte behöver utesluta det andra. Vi kommer inte att sluta med husbilsåkandet, däremot kanske det blir en mindre husbil nästa gång vi byter bil.

När vi for på vår andra övervintringsresa i höstas, var vi överens om att vi skulle kolla lite områden och kanske även några specifika byggprojekt. Att hitta nånting som skulle tas i besittning om ett år eller två trodde vi skulle vara lagom. Vi kikade faktiskt på ett nybyggnadsprojekt i Albufeira. Det blir en jättefin lägenhet – men – vi är inte överens med alla backiga gator i Albufeira tillräckligt mycket för att köpa en egendom där.

Vi hade väl också en längtan till Torre del Mar, några mil öster om Malaga, som vi blev så förtjusta i förra vintern. Det vi konstaterade väldigt snart när vi kom hit till stan, var att det kändes som att komma hem. Då visste vi att det är här vill vi vara! Vi tog kontakt med Mäklarhuset och Cecilia, som vi haft lite kontakt med redan på sensommaren. Vi bokade in några visningar och hon körde runt med oss. Det blev nästan som det där engelska TV-programmet ”A home in the Sun” 🙂 Vi hade också ganska bra koll på vad som fanns, eftersom jag har haft stenkoll på Idealista (motsv till Hemnet) under en längre tid. Där hade vi hittat 2 favoriter. 1 där de hade börjat bygga litegrand och 1 där spaden inte satts i jorden ännu. Vi hade också med på listan ett komplex som blir klart om några veckor, men det hade jag i princip avskrivit för det var så små balkonger. Och Cecilia rådde oss att ”ge det en chans, kika på det när ni nu har möjlighet” När vi kom till det komplexet och kikade, fick vi veta av byggherren att det fanns några marklägenheter kvar och de har en altan på 27-28 kvm. Det lät ju intressant – men marklägenhet ville vi ju inte ha. Vi kom dock överens om att titta på en av dem några dagar senare. Då åkte vi dit med inställningen om att vi kikar, så kan vi avskriva den.

Men när vi gått också kikat, var vi sålda. Det här var ju den lägenheten vi vill ha! Fräscht, fullt utrustat kök, stor altan i söderläge på ca 30 kvm, 3 sovrum, 2 badrum. Och vad gäller marklägenhet är det ungefär 2 meter ner till marken och på innergården. Det är med andra ord ingen som bara hoppar in, så där. För övrig är hela området inhägnat. Och trots att det är marklägenhet ser vi en glimt av havet mellan huskropparna.

img15751019319159065694940222083395.jpg
Här är byggherrens bild över våra hus. Vi har ett hus i ena änden. Sovrum mot norr, med utsikt över bergen och Altanen/Kök/Vardagsrum mod söder, dvs mot havet och in över innergården Vi har till och med lite havsutsikt från altanen. Innergården får grönområden och 2 pooler.
img157510198668687155492227976357.jpg
För ett besök i lägenheten är det hjälm och väst på som gäller eftersom det är en byggarbetsplats fortfarande. Min ryggsäck gav mej en kantig puckelrygg :p

Eftersom komplexet på 104 lägenheter är alldeles nybyggt, var vi bland de första som faktiskt fått komma in och titta. De som köpt lägenheter tidigare, har fått köpa ”på ritning” och den info man kan få på byggherrens säljkontor. Det är flest spanjorer som kommer att bo på heltid här. Några skandinaver och nån från Belgien . Det låter som en trevlig blandning.

img15751020946559087531554285258409.jpg
Lite bilder från närområdet. Det finns en spårvagnslinje utanför men det går inga spårvagnar på den.

Vi har ungefär 700 m till havet och gång- och cykelavstånd till livsmedelsbutiker, köpcentrum och centrala stan.

Nu är vi i processen ”spansk byråkrati” Den är krånglig kan jag berätta och det känns väldigt bra att ha fått kontakt med en mycket bra advokat som jobbar för oss. Jag måste också säga att vår mäklare Cecilia från Mäklarhuset i Nerja har varit/är fantastiskt bra att ha att göra med. Mycket bra tips och råd, seriös och saklig.

Nu sitter vi och kollar inredningstidningar,  IKEA, och skriver listor på ”att köpa” och vad vi kan ta med oss hemifrån hit ner, när vi far ner nästa höst. Det finns ju inga möbler, husgeråd eller belysningsarmatur här.

Tillträde till lägenheten är satt till den 15 januari och därefter lovar jag att du ska få se bilder inifrån. Just nu känns det skönt att ha landat i allt detta som hänt på SÅ kort tid. Allt detta har hänt på bara en vecka! Min hjärna (som nästan fått en härdsmälta under tiden vi funderat, kollat pengar och fixat papper) håller på att återgå till normalläge. Idag får vi leta på vår lilla adventsstake. Vi ska laga palt och bjuda våra Pite-grannar. Och sätta oss att andas i solen. Och komma tillbaka till tillståndet, att bara vara. Och kanske plugga lite spanska?!

 

31 reaktioner till “Almijara Homes

 1. Grattis till ett säkerligen väldigt bra köp!
  Vad tjusiga ni bägge var i ⛑.
  Måste väl vara det perfekta, köra husbil på sommaren i Sverige och lagom till vi här hemma plockar fram höst- och vinterkläder drar ni mot en fin lägenhet och underbar värme.
  Kanske Elmias träffar nu istället får bli i värmen 😉😀.

  1. Tack snälla. Vi är nog lite överraskade vi med. Hade inte i vår vildaste fantasi trott att det skulle gå så fort. Så klart vi ska, ses i sommar 🙂

 2. Grattis! Det måste vara bättre än att stå på alla de smutsiga, trånga ställplatser vi ser på bild. Nu förstår jag varför jag drömde om dig för ett par veckor sedan. Din husbil hade stannat i rondellen vid Kaffekullen i Eksjö. Du var i färd med att krossa den i bitar med en yxa när jag kom förbi. Vänta sa jag, jag åker hem och hämtar en mycket större släggyxa som jag har. När jag kom tillbaka vaknade jag…

 3. Muchas Felidades önskar vi er! Måste kännas skönt att nu är den första fasen undanstökad.
  Hoppas ni kommer att få plats med två HB utanför för vi kommer säkert att hälsa på er!

  Our Vantastic Travels

 4. Jag brukar läsa bloggen och tycker ni valt ett mycket trevligt område. Torre del Mar har en bra mix och är livligt året om. Grattis!

 5. Grattis till köpet! 👍 fin plats ni köpt boendet på…TdM och Torrox är fin kuststräcka att vistas på. Har alltid tyckt om den sträckan. 😎 det bästa av två världar. Lycka till!

 6. Men så roligt – stort GRATTIS till er! 🙂
  Skönt att ni har en sån bra hjälp också, den spanska byråkratin är inte att leka med.
  Ska bli spännande att se fortsättningen 🙂

  Ha nu en riktigt fin första advent! 🙂

  1. Tack! Ja det är både roligt och pirrigt. Och kul att få inreda ett helt nytt ställe, från början med allt från möbler till textilier och husgeråd.

 7. Jag säger som övriga stort GRATTIS till ert nya boende. Torre del Mar känner vi till. Så kul att få en helt ny lägenhet och att få köpa möbler mm till. Där kommer ni säkert att trivas. Själv skulle jag inte kunna tänka mig att bo där nere, längtar för mycket hem till barn och barnbarn. Sen älskar vi att röra på oss. Tur att vi alla är olika. Vill vi bo en längre tid utan husbil nere i Spanien, så har dottern med familj ett hus i Torrevieja som vi kan låna. Njut nu av sol och värme.

 8. Har ju sagt Grattis fler ggr tidigare men nu ser jag fram emot att få se en inredd lägenhet hur den ser ut när ni flyttat in….vill du inte lägga ut här kan du ju alltid messa mej :-)) Kramen till er båda

  1. Tack😊 Det kommer absolut bilder innifrån vad det lider. Och det kommer även till dej 😊 ❤️ men du får vänta till andra halvan av januari. Måste ju få nyckeln först 🤣 🗝️

Kommentarer är stängda.