Inköp och bak

Tidigt i onsdags morse knallade vi iväg till Caleta de Vélez, grannbyn. Där hade vi bokat en hyrbil som vi hämtade. Efter att vi skrivit papper etc så for vi till Ikea utanför Málaga. Vi hade en låååång attkännaochklämmapålista med oss. Det är ju inte helt enkelt att titta ut och prova möbler till 4 rum och stor altan. Det tar tid. Mycket tid.

Men kungvagnen blev överfull och kvittot långt som en tapetvåd. Och allt gick in i lilla hyrbilen. Men blev vi klara då? Nix pix. Det bli en ny vända till Ikea direkt efter nyår.

När vi sedan hade lämnat hyrbilen gick vi återigen in i nöbeloutleten, i Caleta de Vélez och kikade. Och där stod det ju en soffa, som var helt perfekt för oss. Tänk om vi vetat det, då hade vi sparat minst 1 timmes letande på Ikea 😉

När vi gick från Caleta stannade vi till och fotade målningarna på en vägg. De återspeglar fiskare och livet här i Torre del Mar.

Det var alldeles lugnt också, så det passade bra att ta en bild på Statue of inocente som sprutar vatten som en fontän. Blåser det blir man lätt blöt, om man är i närheten ☺️

Överallt har man planterat julstjärnor, i rabatter och i rondellerna. Det ser juligt ut. Iallafall en mulen dag. Det piggar liksom upp, när det är mulet.

I fredags hade vi en hel del regn och blåst. Då passade jag på att baka lite saffranskaddkakemuffins. De blev jättegoda. Så nu har vi julstämning i husbilen, vi också.

Ovädret blev dock inte alls så illa som väderprognosen varnat för och det var skönt. Varmt har vi. Nu ikväll var det +19 när klockan var 21

10 reaktioner till “Inköp och bak

  1. 3 sovrum är egentligen alldeles för mycket men det blev så…. 🤔
   Jo vi ska ha lgh i Tranås kvar. Vill ha en svensk bas på somrarna. Kan ju inte våldgästa ungarna heeeela tiden ☺️
   God Jul och kram på er med! 🎅 🤶

 1. Ad trevligt att få se så många julstjärnor på en och samma gång. Här hemma i det kalla Sverige blir det mestadels en och en i fönsterna.
  Trevligt att planera för ett nytt boende, med undra vad som händer med min Carthagokompis..🤔
  Passar också på ett önska er bägge en riktigt God Jul!

  1. Ja här snålar man inte på plantorna. Vår älskade carthago får allt lov att hänga med ett tag till. Så småningom byter vi kanske till en mindre carthago eller Malibu.
   Tack. Hoppas ni också får en underbar jul, gråväder till trots.

 2. Så härligt och kul för er att återigen starta upp ett ”nytt liv”!
  Förstår att det kan vara skönt att ha kvar en bas här hemma i Sverige också.
  Ska bli kul att följa era nya upplevelser!

  1. Visst blir det”på nytt”. Har ju inte inrett ett helt tomt hem sedan man var 17-18 och flyttade för allra första gången ☺️ Vi är överens om att ha en fast punkt kvar och vi bor så jättebra hemmavid.
   Kul ni hänger med.!

 3. Måste vara kul att få möblera upp en lägenhet från noll, kanske inte helt enkelt att välja vad man vill ha. Men ni verkar vara på god väg nu.
  God Jul till er Kram

  1. Det har blivit ett antal kvällstimmar bakom datorn 😊 Det är lätt att förivra sig när ”vill-ha” lusten slår till 😊
   En riktigt god jul till er med! Kram

Kommentarer är stängda.