Strandpromenaden

Strandpromenaden här i Torre del Mar är en del av stan som vi tycker väldigt mycket om. Kommunen håller rent och snyggt. Det sopas och krattas. De förnyar och har gjort nya lek-och spelområden för både barn och vuxna. Jag får så mycket härlig energi som räcker hela dagen, när jag tar en morgonpromenad efter stranden. Att se solen stiga upp i horisonten är härligt.

Det finns många restauranger och på ett par ställen har kommunen avdelat en bit strand för fiskebåtar som nu fått lite mer plats än tidigare. Det är ju perfekt eftersom det finns många restauranger som serverar fiskrätter.

Två nya områden. 1 för klättring och balans och 1 för bollspel

Vid ”Playa Bilioteca” finns bänkar att sitta på när nån sitter och högläser. Ett par pingisbord och några schackbord finns också numera.

På flera ställen är det numera också små oaser med palmer. Där vattnar de, så det blir pölar på joggingslingan.

Det finns också några roliga duschar. Där kanske barnen kan ta en dusch när de blivit varma och svettiga efter att ha lekt i lekparken

Cyklister och promenerare hålls åtskilda. En renhållningsarbetare går med sin vagn och tömmer sopkorgar och plockar upp om nåt ligger på marken.

En hel del statyer finns det också att vila ögonen på.

Torre del Mar betyder ju Tornet vid havet. Därför finns det en fungerande fyr. Det finns också några icke fungerande fyrar kvar och jag både känner och märker att kommunen värnar om den gamla fiskebyn Torre del Mars historia.

16 reaktioner till “Strandpromenaden

 1. Oj! ni har fullt med aktiviteter att göra om ni skulle vilja…inte sysslolösa så att säga :-D. Ni ser ut att ha det jätteskönt där och lite avis är jag allt :-)) Kram

  1. Nej inte är vi sysslolösa. Det är nästan stressigt ibland 😊 Nu ska vi få regn i 2 dar, sägs det så då kanske vi kurar i soffan. Men det är en ynnest att få vara här,oavsett väder. Kram

 2. Provar igen att skriva min kommentar som inte kom fram ?? Ni ser i alla fall ut att ha det jätteskönt där ni är och lite avis är jag allt 😀 Fullt av aktiviteter har ni tillgång ser jag också ..Kram

 3. Förstår att ni vill vara där och kanske hitta ert paradisboende i framtiden ❤️Vi får åka dit när tillfälle ges 👍

 4. Så underbart med dessa morgonpromenader som också ibland kan bli kvällspromenader. Verkligen en ynnest att få ta dessa mysiga promenader.
  Gillade också lekplatsen. Tänk vad roliga leksaker / klättersaker kan bli av bara ett litet ändrat utseende.
  Njut vidare!

 5. Vilka fina bilder och vilken härlig promenadväg! Det är livskvalité att kunna ta en morgonpromenad i den omgivningen.
  Det är kul att se när kommunerna håller så rent och snyggt och fixar till inbjudande miljöer.

 6. Du måste vara ute tidigt, ser ut att vara tomt på folk. Där skulle jag också kunna tänka mig att gå tidigt utmed havet. Härligt väder har ni till skillnad mot detta regnande.
  Kram

  1. Klockan var strax efter kl 8, då har det inte hunnit ut så många ännu. Går hade vi hällregn, så det kan komma här med (även om solen lyst idag igen)

 7. Fint att läsa din Torre-blogg! Håller fullständigt med om att det här är ett paradis på jorden.
  Vilka fina bilder!!
  Förresten, det var roligt att träffas igår.

  1. Hej! Kul du hittade hit. Tack, det är lätt att hitta vackra motiv. Ja jättekul att ses (tack för fikat! ) och förhoppningsvis ses vi på onsdag, på träffen.

Kommentarer är stängda.