Caleta de Vélez

Idag har vi landat vid Medelhavet, för första gången på denna övervintringsresa. Visst är det nåt speciellt med havet så nära. Nu ska vi stå 4 dygn på ställplatsen här i hamnen i Caleta de Vélez, Puerto Deportivo. Här finns ca 30 platser, alla på betong. 9.55 €/24 timmar. I appen Campercontact står det att det är gratis att tömma toan men det kostar 3 € Lika som att fylla vatten. Dusch, toalett och tvättmaskin finns att köpa till.

När vi kom hit, var det lunchdags. Vi satte oss därför på cyklarna och trampade in till Torre del Mar. Där finns en Indisk restaurang, Tai Mahal, som serverar dagens för 6.95€ Det var på denna restaurang jag ”lärde” mej tycka om indisk mat, i fjol när vi var här. Till förrätt fick vi brödet PapaDam med olika röror. Sedan lamm Korma med ris. Som jag längtat efter just detta.

Vi cyklade omkring litegrann, men det var inte så skönt för nordanvinden tog i rejäl. Vi cyklade hem och värmde oss med kaffe istället.

Men sedan tog vi en promenad i omgivningarna. Det är så otroligt härligt med havet och stranden. Och idag bjöd himlen på dramatiska moln.

Nu ska det bli trevligt att utforska Caleta Vélez lite mera. Även om vi var hit flera gånger förra året, så blir det inte riktigt detsamma som att bo några dygn här. Spännande också att ”attackera stan” Torre del Mar från detta hållet.

Vi har kört ganska precis 25 mil och gratis motorväg hela vägen.

4 reaktioner till “Caleta de Vélez

  1. Det är så trevligt att se vilken väg ni valt som hur långt det är på era strapatser bakom ratten.
    Den platsen verkade inte vara full, eller är det mest för att ni tog kort vid ”rätt tid” innan alla kom för kvällen?
    Visst, att stå vid havet är något speciellt, både för mig som för ägarna.

Kommentarer är stängda.