Sevilla

Idag har vi återvänt till Spanien 🇪🇸 efter knappt 5 v i Portugal. Ett land som är enkelt och trivsamt att turista i. Men nu blev det som sagt Spanien och idag besökte i Sevilla. Här står vi på en ställplats nån kilometer utanför stan N37.362120, W5.995027 Här finns ca 100 platser som kostar 12€/24 timmar. Några med el (tillägg) Möjlighet till tömning /fyllning. Området är både skräpigt och ruffigt. Men säkerheten känns ok, eftersom det är bemannat till stor del. Det är dock ingen plats man sitter ute och njuter på.

När vi kom, tog vi cyklarna och for in till stan. Sevilla är Spaniens fjärde största stad med nästan 700000 innevånare i själva stan och 1.3 miljoner i området. Det är Andalucíens största stad och regionens huvudstad. Kända byggnadsverk är bland andra Katedralen och Alcázar. Sveriges bidrag till världsutställningen som hölls 1992, en paviljong, finns numera i Grythyttan.

Plaza de Espana. Här samlas många nationaliteter, hästdroskor och gatu-underhållare.

Den som gillar arkitektur har mycket att titta på i Sevilla.

Katedralen är gigantisk. Den är 126 m lång och 83 m bred. Mittskeppet är 43 m högt. Nu var det långa köer, så vi löste inte entre och gick in. Men jag kan nästan gissa hur vacker den är inuti.

Jag tycker det är trivsammare att gå i gränderna. Kika på folk. Lyssna på gatumusikanter. Ta del av livet. Medan det pågår.

Etappen från VilaReal sant Antonio (som ligger precis vid gränsfloden mellan Portugal och Spanien) till Sevilla, blev knappt 15 mil. Bra gratis motorväg.

12 reaktioner till “Sevilla

  1. Allt låter så jättemysigt. Var rädda om varandra och ha det bäst. Kram skuggis

  2. Sevilla verkar vara en stad med massor med sevärda platser och byggnader. Vi får väl sätta in den på vår bucket list, som bara blir längre och längre.

  3. Vi gillade Sevilla och återvänder gärna och kikar på alla vackra byggnader och känner av pulsen. Trots att det är en storstad

  4. Ja nu när ni gett er av in i landet så är det väl perfekt att möta en storstad med allt vad den kan erbjuda. Kan tänka mig att det går, om man vill att lägga en massa dagar där.

  5. Sevilla är en fin stad! Gissar att det var där vi stod också. Minns att Peter klippte mig där, ”barberaren i Sevilla” 😉

Kommentarer är stängda.