Alte och Altes Fonte

Igår hade vi förmånen att få följa med våra vänner Bengt och Ingela på en utfärd, eftersom de hade hyrt en personbil. Vi åkte nån mil norrut, till Alte. En liten typisk portugisisk by med gamla anor. Alldeles vid kyrkan och kyrkogården gick en led ner till en liten källa med ett vattenfall. Queda do Vigàrio. Nu var det ganska torrt i vattendraget – Portugal behöver nog lite regn…

Sedan gick vi upp till byn och bort till Las Fontes. Ett litet område med en kanal och gamla lämningar. Byns omgivningar är kända för sina vattenfall och vackra naturliga källor.

Här spelades det in en deltävling av programmet Mästarnas Mästare, som befann sig på Algarvekusten 2017 Just här vid kanalen spelade man in Vattenhinderbanan, där de tävlande fick simma över och under forsen. Just nu var det även här, väldigt lågt vatten. Mästarnas Mästare 2017 vanns för övrigt av Martin Lidberg.

Det var väldigt svårt att fotografera eftersom kontrasterna mellan sol och skugga var så markant. Men lite visar det ändå hur det såg ut där.

Det var väldigt rogivande att strosa omkring där och lyssna på fåglarna som kvittrade.

Vid lunch gick vi till restaurangen O Folclore. Denna lilla restaurang har faktiskt fått 4 i betyg på Tripadvisor.

Alldeles utanför restaurangen bodde åsnan Baltazar. Lilla Chivas tittar intresserat på och undrar vad detta är för filur som låter så lustigt.

Maten var väldigt god. Jag tog  grillad kyckling och Göran Biff stroganoff. Det var många lunchgäster där så fler än oss hade hittat dit. Jag var också tvungen att fotografera denna lilla skorsten på ett hus.  De är ju så fantastiska, dessa portugisiska skorstenar.

Innan vi återvände till ställplatsen, stannade vi på en så kallad Kinabutik.  Ingela sa att detta var världens största. Kanske är det så för den var gigantiskt stor och precis allt finns här att köpa. Jag gick dock ut tomhänt 😀 Men det gör ingenting för vi har haft en jättetrevlig dag!

12 reaktioner till “Alte och Altes Fonte

  1. Vad trevligt att ge sig ut på en bilutflykt. Att få se lite av landet och närheten av där ni står med husbilen, perfekt.
    Jag kan ge er lite regn, för det regnar hela tiden på mitt tak nuförtiden.

  2. Vilken mysig utflykt!
    Tycker nästan jag känner igen vattenhinderbanan från Mästarnas Mästare. Att hyra bil ett par dagar är inte helt fel om man vill ut på litemindre vägar!

  3. Där uppe har vi stått parkerade några nätter och gått på upptäcktsfärd i omgivningarna. Även då var det bra mat och trevligt bemötande.

  4. Oh, har ni också fått nöjet att göra en utflykt med Ingela och Bengt. De tog med oss på en utflykt i Thailand för många år sedan och då åkte vi moped/motorcykel, en heldags utflykt. Dessa byar har vi inte varit i, men det kanske vi gör efter er beskrivning. Hälsa dem så mycket!

Kommentarer är stängda.