Mera Albufeira

Vi har åkt runt lite, i och kring Albufeira. När vi besökte stan i fjol hade vi lite snålt om tid och därför kände vi att i år, då vill vi stanna här längre för att verkligen göra oss bekant med stan.

En tur gjorde vi ner i marinan. De färgglada husen lyser upp, trots molnen omkring.

En tur bort till Falésia. Där finns de röda klipporna och nästan hur lång strand som helst. Det är magiskt vackert!

Stranden inne i Albufeira ligger lite som i en gryta och är fortfarande ganska välbesökt. Fantastiskt med en sådan oas, mitt i stan.

I Porche, lite västerut, finns en tysk restaurang, Biergarten. Där mumsade vi på Cordon Blue och drack Weißbier.

Sedan har vi cyklat runt stan. Den är lite småknölig att hitta i, eftersom gatorna är kringelikrokiga. Det finns inte några cykelbanor utan vi får cykla på gatorna. Och det är backigt. Rejält. Såg en mamma som sköt en barnvagn framför sig och hon fick verkligen ta i uppför den gatan.

Igår kom det ett par studenter hit till ställplatsen och sålde hemlagat fikabröd och matiga munsbitar. Vi köpte en med tonfisk och en med kyckling. Riktigt gott 😋

Atmosfären här på ställplatsen är avspänt avslappnat. Vi är omgivna av fransoser, men de är trevliga.

Vi har Lidl och Aldi på gångavstånd. Även ett större köpcentrum med ett stort Continente (livsmedel mm) klädbutiker och teknik/telefonibutiker. Atmosfären i stan är också avspänt avslappnat. Det finns restauranger och mindre butiker. En del säljer korkprodukter och andra flip-flop. Albufeira är absolut ett ställe värt att besöka. Men backarna gör att jag avstår för ett riktigt ”longstay” Jag tror också att Atlanten kyler en del eftersom vindarna är svala. Nu får vi se hur veckan som kommer blir. Vi har sagt att vi tänkt stanna, men väderprognosen ser inte så jättebra ut och då kan det hända vi far tidigare än tänkt.