Altura

Igår kom vi till Portugal och Algarvekusten.

Närmare bestämt Altura. Här finns en gratis ställplats utan några faciliteter. Jo soptunna. N37.174340, W7.494594 Här finns plats för ungefär 30 bilar, lite beroende på storlek på bilen. I den lilla byn finns ganska många restauranger och barer. Några andra butiker och en saluhall som är öppen på förmiddagar.

Det är torrt och brunt i markerna, men det finns gröna oaser.

Idag kom en herde med alla sina getter och passerade genom ställplatsen. Lite kul inslag i vardagen, som är så komplett olika, min och herdens.

Vi har inte alls långt till havet och det har redan hunnit bli några dopp. Helt perfekt strand, lagom långgrunt och inga stenar på botten.

Från Cáceres hit till Altura var det ganska exakt 40 mil. Bra motorväg hela vägen.

13 reaktioner till “Altura

  1. Nämen är det så blå himmel ser ut. Var ju ett par dagar sedan jag och ägarna såg en sån. Ser ju bara sååååå gott ut att slänga sig i havet.
    Men getterna, njae då hade jag nog varit lite rädd att de kom för nära mig.

    1. Så trist att ni inte har blå himmel hemmavid, det är skönare att bada då. Jasså, så är lite rädd för getter du. Dom var nog lika rädd för dej 😉

  2. En skön plats att stå på tyckte vi när vi var där förra säsongen. Då var det stora nöjet att spana in gångare som tränade och gick på vägen runt, runt och runt. 🙂

Kommentarer är stängda.