Honfleur

Nästa anhalt blev Honfleur. Vi har hört och läst om denna lilla staden och vi ville se hur det såg ut här. När vi knappade in GPSen frågade ”Astrid” om vi ville köra betalväg eller inte. Gratis vägen blev lite drygt 8 mil och betalvägen ca 4. Det enda som kostade på betalvägen var denna häftiga bro som vi fick ge 6.30€ för att passera.

På ställplatsen i Honfleur N49.419075, E0.241333 finns det ca 240 platser och en del med el, men bara 5 amp. Priset är 11 €/24 timmar oavsett. Det finns tömning och fyllning och ligger på promenadavstånd från centrum. Vi tog oss en promenad förstås. Nu gör inte bilderna stan rättvisa, men det ger ändå en liten bild av, vad man kan se här.

Vi hittade en butik för chokladälskare. Jag måste ju säga att jag blev lite förtjust i chokladskon, men köpte den inte.

Det var marknad på nån gata, så där passade vi på att köpa dagsfärska ostron.

Vi köpte också en burk svart Tryffel, i Tryffelaffären. Det fanns många varianter där, må jag säga.

Det är lätt att promenera omkring här och bara titta på hus och skyltar. Och gränder. Kanske därför jag snubblade på kullerstenarna 😜

Skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst, men så tröttnar du väl.

8 reaktioner till “Honfleur

  1. Alltid svårt att återge det ”stora, fantastiska” för andra med bilder. Men jag och mina ägare gillar att se bilder, så fortsätt ge oss en massa trevliga bilder så vi kan drömma oss bort under den annalkande vintern.
    Trevligt också att ni visar vilken väg ni kör, hoppas ni fortsätter med det. Nu är min manlige ägare lite ”nördig” så han gå in på kartan och får en större bild, men ni får gärna skriva hur många mil det är mellan ställena där ni kör.

Kommentarer är stängda.