Étretat besökte vi igår.

Vi lämnade Avion efter frukost, i regnväder. Vi for mot sydväst eftersom vi hade knappat in GPSen på Étretat. Det ligger precis vid Atlantkusten. Vi for genom jordbrukslandskap och genom byar. Även om vi hade störtegn och rejäl vind emellanåt, så har de gråbruna byarna sin charm ändå.

Väl framme i Étretat, parkerade vi på en grusparkering. En väääligt gropig och sluttande sådan. N49.703578, E0.200313. Inga faciliteter. Det är gratis mellan kl 19-09 övrig tid 3,5€ för 5 tim.

Vi knallade ner på byn. Mycket var stängt för säsongen. Havet och klipporna imponerar dock. Vi gick inte upp på höjderna. Vare sig till kyrkan eller på ”södra” sidan eftersom vi fick springa in under tak eller markiser med jämna och ojämna mellanrum.

Mellan skurarna kom det nån solglimt och då blir ju allt helt annorlunda på en gång.

Vi kikade in i en affär som bara hade konserver. Jag tror det bara var sardiner i alla möjliga och omöjliga former och smaker. Kändes lite turistiskt, men säkert en mysig sommarstad.

Vi kikade också i en affär som sålde Calvados och de typiska ”te-muggarna” som man dricker normandisk cider i. Vi hade tyvärr inte vädret med oss och storm och regn vaggade oss till sömns på den knöliga grusparkeringen.

Det blev en ganska tidig kväll eftersom mitt internet blev trött. Vi hade tydligen hamnat precis mellan några master så Telias samarbetspartners hoppade lite fram och tillbaka. Upptäckte idag på morgonen att det blev en annan leverantör 500 m längre bort, så där var det full fart igen 🤭 Gårdagens etapp

12 reaktioner till “Étretat besökte vi igår.

  1. Vad har du för internet? Mäktigt att se havet slå mot klipporna. Vi har också varit i trakterna och haft regn och inte nån solglimt. Nu hoppas vi att ni har bättre tur på nästa plats. Fortsätt och berätta!

  2. Vilka fina bilder på klipporna. Många år sedan vi besökte den Franska kusten.Vädret kan man ju tyvärr inte göra något åt. Ha en fortsatt fin resa mot Portugal.

Kommentarer är stängda.