Då så. Då är vi på väg

Vi kom ner till Varberg i torsdags kväll. För en gång skull valde vi Varberg – Grenå istället för Göteborg – Kiel. Det kändes som ett bra val. Vi började med ett besök på Fiskeexporten, alldeles nära StenaLines terminal. Där hittade vi, som vanligt, en hel massa godsaker

Vi hade kollat med Stena via mejl och vi fick stå vid terminalen eftersom vi hade bokat 07.00-färjan. Det var några fler husbilar som gjorde som vi, samt ett antal långtradare. Trots det sov vi förvånansvärt bra. Ombordkörningen gick bra och vi letade oss upp till loungen. När vi suttit en stund fick vi sällskap av ett par från Borås, som körde husbil, men just nu personbil. De var på väg till Nerja och deras ställe där. Jättetrevligt att träffas och jag hoppas vi ses igen, när vi kommit till Spanien 🇪🇸

Sedan rullade det på i makliga 80 km/tim genom Danmark. Vi som väger över 3500 kg får ju inte köra fortare. Strax efter gränsen mot Tyskland körde vi in till Flensburg. Där tankade vi diesel och fyllde vår fasta gasoltank. Sedan fick vi en plats på ställplatsen vid Citti. N54.774074, E9.394475 Här finns plats för 30-35 husbilar och jag tror det var fullt på morgonen. Vi var nog 11 svenska bilar här. Det finns också en servicestation för tömning, fyllning.

I morse rullade vi vidare. Det är ju lördag och det var skönt med ganska gles trafik. Visst blev det mera framåt lunch med allting rullade på jättebra. Vädret var växlande, både igår och idag. Ömsom som, ömsom regn.

När vi kom i i Nederländerna blev det mycket glesare med trafik igen. Så vi passade på att köra på lite. Nu har vi hittat en liten ställplats, N51.904338, E5.442129 vid en restaurang i Tiel. Restaurang Betuwe. Inga faciliteter förutom toalett, då restaurangen är öppen. Vi hade dock mat själva så vi besökte inte restaurangen, men menyn såg bra ut och det verkar trevligt.

Vi parkerade bredvid ett äpple.

Vi kommer säkert att sova gott här. Trots blåst och rejäla skurar ibland.

Dagens etapp Flensburg – Tiel 610 km med lite felkörning 😊

19 reaktioner till “Då så. Då är vi på väg

  1. Så nu är ni på väg, trevligt ! Vi ligget här N 50.137970, E 2.369290 på väg upp genom Belgien och Holland. Ses vi någonstans tro ?

  2. Varberg – Grenå är ett bra alternativ när man åker söderut tycker vi. Det är ju lite snett neråt så man spar några mil – blir inte lika bra när dom flyttar linjen till Halmstad…

  3. Den båten har jag inte fått ta, ligger nog fel geografiskt för mig. Vet att min föregångare var i Flensburg så det verkar vara ett bra ställe där man kan handla det mesta..😀.
    Så gott för er att bara på väg neråt värmen!

    1. Ja det är väl kanske lite tokigt, geografiskt. Jag tycker nog det bästa med Flensburg är ställplatsen. Handla kan man ju göra och utbudet är stort men kanske billigare i nån butik längre bort från gränsen. Trots att vi inte är så långt söderut än, så är det stor skillnad. Just nu (kl 20.13) så har vi 17 grader ute 😊

  4. Vad härligt för er att ha hela långa vinterresan framför er som ett oskrivet blad. Vi lämnar Moseldalen i morgon och drar oss så sakteliga mot Rugen och färjan på torsdag kväll…

  5. Åhh vad härligt att ni får åka iväg igen…trots jag tycker att ni nyss kom hem 😉 Ha en fin resa så läser vi hemifrån vad ni gör 🙂 Kram

Kommentarer är stängda.