Avion

Det började inte speciellt bra, i går morse. Vi låg ju på en ställplats utanför en restaurang i Tiel, i Holland. Vi hade haft lite mejlkontakt med bloggvännerna MicAnn som var på väg norrut. Vi bestämde därför att ses på en ställplats i Avion (mer om det strax) Nåväl, när vi ätit frukost och skulle rulla iväg, var det stängt. Ett elektroniskt staket var ivägen. Regnet öste ner. Jag sprang till restaurangens ingång och noterade att de öppnar kl 16 🙄 Knackade på hos grannen med holländsk husbil, men de visste lika lite som oss. Okej. Vi satte oss tillrätta och började kika efter andra platser. För kommer vi inte ut förrän vid 15-tiden får vi ändra våra planer. Men! Efter en dryg halvtimme så kommer det en personbil och ska in på parkeringen. Grinden öppnas. Jag startar, ropar till Göran; ligg still! (han låg och läste) och så gasade jag ut i full karriär. 🤣 Ute på trottoaren stannade jag, satte på mej säkerhetsbältet, Göran kom och satte sig, vi knappade in GPSen och vi var på väg. Oj så skönt!

Detta var vår resväg igår. Gratis motorväg hela tiden utom de 2-3 sista milen

När vi kom till ställplatsen, strax efter lunch var MicAnn redan på plats. Ställplatsen är gratis. N50.415393, E2.831475 Här finns möjlighet till fyllning och tömning, även av toan samt soptunnor. Platserna är på asfalt eller gräs. Stora och väl utmärkta. Men trots det kom en fransos och ställde sig på MicAnns halva plats. Han kanske ville ha svenska vänner 😊

Vi satt och trivdes i höstrusket hela eftermiddagen/kvällen. Lyssnade på regnet och vinden och pratade, pratade, pratade. Det var så kul att ses.

Idag bli vi kvar här och kikar lite mera på stan och kopplar av. En snabb titt blev det i morse när vi var på ”baguette-jakt”.

8 reaktioner till “Avion

  1. Det var ju bra att ni kom iväg ut därifrån😄
    MicAnn, lite kul med det namnet. Jag hade en hund när jag bodde i Liberia som fick just det namnet, uppkallad efter min bror Mikael o hans sambo Ann👍

  2. Vad skönt när allt löser sig och ett roligt minne man kan skratta åt i efterhand.
    Kul med träff med husbil kompisar och att solen nu skiner.
    Vi har fikapaus på väg mot Waren och rätt som det regnar kommer det en skur…

  3. Oj, flåt men kunde inte låta bli att skratta lite, vilken upplevelse att vara inlåsta. Men kan tänka mig att Carthagon nästan skrek i däcken då ni körde ut. Härligt iaf att ni kunde komma vidare så ni fick en härlig kväll tillsammans med andra husbilsägare.

Kommentarer är stängda.