Den andra dagen på Elmia

Tillbehör. Ja det finns en hel del. I en stor monter, från KAMA fritid, finns väldigt mycket att titta på. Men där kan man inte handla utan bara titta. Handla får man göra hos någon av de andra utställarna som faktiskt har med sig ett lager till försäljning. Och det finns några stycken och utbudet är hyfsat brett.

Det finns också ett marknadstält utanför själva mässhallarna. Där säljs allt från jackor och skoinlägg, till oliver och tekniska prylar. Själv hittade jag en riktigt härlig italiensk Balsamico. Krämig och god. Det hade ju nästan varit lite roligt att köpa den stora osten av långlagrad (30 månader) parmesan också, men den var lite tung 😉 Det fanns dock mindre bitar också till försäljning. Himmelskt god tillsammans med balsamico, om du frågar mej.

När vi nu ändå (som av en händelse) pratar mat, så träffade jag Sveriges mästerkock 2019 Daniel Jonsson. Han fanns på utomhusområdet och lagade en viltskavs-taco som smakade bra. Kul att se hur en mästerkock lagar enkel, men god mat.

Efter lunchen måste ju förstås bli en kopp cappucino. I Fiats monter bjuder de på Fogarolli-kaffe, från den lilla söta ”Kaffebilen” Tack det var gott.

Så var det det här med att skrapa under ytan på Carthago. Det gör lite ont i hjärtat, men det finns brister, jag har hittat. Och då ganska tokiga saker som jag hoppas kommer att rättas till. Det jag som, som jag tycket är jätteknasigt, är placeringen av soppåsen. Jag får först dra ut ett skåp. Det måste dras ut så långt att det blockerar passagen förbi. Nu var detta otroligt trögt, men kan förhoppningsvis justeras, så jag slipper ta i med båda händerna för att få ut det. Sedan ska ytterligare en skåplucka öppnas innan jag kan slänga nåt i sop-påsen. Jag vet ju hur smidigt det är i dag, så detta passar inte mej alls.

En annan tokig sak är bak i sovrummet. I det bakersta yttre hörnen ( på bilen med långbäddar) finns numera tre hyllor mend ganska hög fallkant. De två nedersta hyllorna är kanske 7-8 cm i höjd. I det översta får jag in halva handen. Hur tänkte man nu?!

Vitrinskåpet. Jättesnygg design. Vilket för övrigt resten av bilen också har. Vitt. Blankt. Fräscht. Men där finns placerade 3 (?!) glas. Och de översta vinglasen når jag inte. Å andra sidan räcker det med ett glas, som nån vitsig person uttryckte det 😀 Man ändå….

Sen har det ju smarta lösningar också. För att inte slå i bodelsdörren, om lastluckan precis bredvid står öppen har de monterat på ett vinkeljärn med gummistopp. Smart. Sedan är det ju också trevligt att kunna öppna kör och frys, både från vänster och höger. Dometics nya skåp, finns i flera bilar. Men det gillar jag.

Inte heller idag var det så jätte-många besökare, trots att campingen varit utsåld länge. 4530 personer landade besökssiffran på. Kanske nån kommit för att lyssna till Arvingarna och/eller Linnea Henriksson som underhål i ett par montrar.

8 reaktioner till “Den andra dagen på Elmia

 1. Efter din fina presentation för ägarna med bristerna på Carthagos nya bilar så blev det nyfikna. De håller bara med, konstruktören har allt fått en riktig tankevurpa. Undra om de som ritar och håller på själva har campat någon gång..?

 2. Det där var riktiga tankevurpor det håller jag med om…Men då säger jag att tur att vi har en carthago som vi är jättenöjda med ….men jag saknar en förbränningstoa som står högt på min önskelista. Synd att alla är så stora, önskar dom kunde göra en mindre variant av Cinderella 😉 Kram

 3. Ris o Ros är bra att ge. Ibland verkar det som att man måste ändra något för ändrandets skull och då kan det bli Ris🤭
  Kram

  1. Allt som blir bättre det är ju bra, men när det blir krångligt och icke användarvänligt – då blev det inte bra. Sen kanske nån kund tycker detta är superbra, vad vet jag 😉
   Kram

 4. Det fanns ganska mycket tillbehör i år tycker jag! Marknadstältet hann vi aldrig ut till …

Kommentarer är stängda.