Förändringar

Klimatet. Det är nånting som är på ”allas” läppar nuförtiden. Jag tror inte det går en dag utan att vi får höra nåt om detta på nyheterna. Stormar. Tromber. Skyfall. Extrem hetta. Bränder. Listan fylls på hela tiden. Om detta nu beror på mänskligheten eller om det är jordens egna cykel som återkommer tänker jag inte spekulera i. Oavsett så kan vi ändå vara rädda om jordens resurser.

Därför blev jag glad när jag idag hittade flergångs påsar till frukt. Det är ett kit med 3 olika storlekar. De andas eftersom tyget är mycket finmaskigt. Detta kit fanns på Willys och hängde nära frukten. Tror det kostade runt 25 kronor. Men då kan jag använda dessa många gånger. Nu få jag komma ihåg dessa när jag handlar, så jag slipper ta den där plastpåsen varje gång jag köper frukt och grönt.

Solen är också lite lurig. För några år sedan köpte jag en duk med blå lavendel på. Den var så stor att jag delade den. Jag har haft en mindre i husbilen. Den andra biten har legat inne i linneskåpet. Nu tyckte jag att den var väl röd. Och den är röd. Jätteröd! Färgändringen har liksom kommit lite smygande så jag har inte noterat det. Nu ville jag jämföra och hej och hå vilken skillnad! Och det måste vara solen för jag har inte tvättat den. Nu gör jag det inte heller, för hej soporna – här kommer en röd duk!

6 reaktioner till “Förändringar

  1. Ja något har hänt med klimatet men förstår att ni gör som ägarna. Försöker påverka så mycket i positiv riktning som bara är möjligt.

  2. Precis samma, nästan ordagrant sägs här hos oss om klimatet. Såg på serien De första svenskarna och funderade ännu mer på jordevarvet. 🙄 Men visst även vi har funderat på påsarna du köpte för att minska på plasten. Har ju inte köpt påse i affären på åratal och hade Tupperware med till skinkan förr…🤔

  3. Bra påsar! Uppskrivna på handlingslistan. Vi har tygkassar med oss när vi handlar så kan lägga dessa i dem för att komma ihåg 🙂 Tack för tipset! Och ja vi tänker på miljön i mycket vi gör.

Kommentarer är stängda.