Slappardag på Torpön

Vi tog det lungt i morse. Äntligen har jag sovit riktigt gott Men så är det ju i husbilen. En sover (nästan) alltid riktigt gott. Frukost ute. Bad. Solsken. Värme. Bad igen. Bra bok. Vi flyttade oss lite i sidled, när vi blev själva på ställplatsen. Vi står därför ”närmast” sjön. Sedan fick vi sällskap av en liten Adria Twin

Ställplatsen är en avdelad del, av en allmän parkering. Idag var det ju fantastiskt väder och många kom med sin personbil för att bada och ha det skönt. Det blev därför lite irriterat när det fanns (och finns fortfarande fast klockan är över 20) ledig parkeringsyta och personbilarna fick vända för det var fullt.

Plötsligt kom en helikopter indundrandes. De erbjöd rundturer under 4-5 minuter för 300 spänn. Men vi var för snåla 🤣

Sedan kom en Porscheägare och frågade om de kunde parkera utanför vår tomtgräns. Naturligtvis, sa vi. Det är jättebra om vi kan prata med varandra och hjälpas åt. Den bilist som däremot nästan körde på stolen jag satt i (jag flyttade mej inte!) kunde gott fara nån annanstans. Vilket den också var tvungen att göra.

När sedan kvällen infann sig blev det lite av det vi kallar ”plockmat” Där måste jag verkligen berömma de två pateerna vi köpt på Lidl vid nån storhelg. De ser inte roliga ut på tallriken men oj oj oj så goda de var. Framför allt den som var gjord på vaktel, Caillé. Den andra var gjord på anka, Carnard. De bara smälte i munnen…

Sedan blev det en liten promenad bort till restaurangen, vid färjeläget. Idag var det underhållning där. Mycket folk och bra musik, ett Rockblues band

Jimmy Uller Rockbluesband består av: Lennart Ekdal TV journalist, gitarr & sång. Ola Engström Gitarr & sång, spelat med bl.a Jukka Tolonen, Mats Ronander & Louise Hoffsten. Hasse Bengten Bas, spelat med Mats Ronander och Jimmy Uller Trummor, spelat/ar med bl.a. Mats Ronander, Bill Öhrström, arb även som skådesp. & body double till Stellan Skarsgård.

Gubbsen bjöd på både riktig tunggung-blues och redig rock’n Roll. Lennart Ekdahl har jag aldrig förknippat med musik utan bara allvarligt grävande journalistik. Kul att se en annan sida. En riktigt trevlig kväll om du frågar mej.

9 reaktioner till “Slappardag på Torpön

  1. Vilken härlig slappardag!
    Vi håller verkligen med om att sömnen för det mesta är jättebra när vi är ute med husbilen och speciellt den här helgen när vi umgås med tre pigga barnbarn!

  2. Ser ut att vara en fin plats! Och visst kan det bli lite slagsmål och drama om platserna. Personbilschaufförer läser kanske inte på skyltar som vi, de ser att folk parkerat och då är det ju fritt fram att stå där.

  3. Det är jättebra att ställplatsen finns. Utrymmet räcker dock inte mer än till fyra bilar, om det skall vara lite säkert att stå där. Jag diskuterade med värden att ställa all bilar med fronten mot sjön. Men inget har hänt. Priset per natt är 50:- för högt, om man inte nyttjar servicehusen.

  4. Närmast sjön vill mina ägare också alltid stå, finast så säger de.
    Bra att man kan samsas om platser.
    Förstår verkligen att detta var en bra kväll, ser verkligen mysig ut.

Kommentarer är stängda.