Torpön

Nu har vi inte varit ute och rullat på två veckor, så nu är det verkligen hög tid. Jag jobbade till 16.30 så vi ville inte fara iväg så långt. Men vi ville också ha möjlighet till ett dopp (eller fler) och fin natur. Vi bestämde oss därför att åka hit till Torpön. Det ligger ju bara ungefär 3 mil hemifrån. Vi har inte varit här med husbil tidigare. Bara med personbilen. Men vi har sagt flera gånger att till Torpön ska vi åka någon gång. Och nu är vi här. N58.026559, E15.087015

Utanför campingen finns det 5 stycken markerade platser för husbilar. Underlaget är grus och det finns ingen el. Halva delen är för personbilar. Och ca halva för husbilar. Kostnaden är 150 kronor per natt och då finns det möjlighet att nyttja servicehuset på campingen. Dusch kostar 5 kronor extra.

Strax nedanför ställplatsen finns sjön Sommen. Här kan vi bada och ha det skönt i kvällssolen. 3-400 m längre bort ligger Torpöns Färjeläge. Där kan vi köpa glass och god mat. Jag har varit här med jobbet nån gång och maten är verkligen god. Vi får se om det blir ett besök där i morgon, för här stannar vi hela helgen och bara njuter av lugn och ro.

18 reaktioner till “Torpön

 1. Tänk vad bra att bara köra ett par mil och hitta en sån din plats.
  Där lär ni stå lugnt och trevligt hela helgen. Blir nog många bad för ägarna har läst att det ska vara varmt hela helgen.

  1. Det är nästa för nära för att en ska komma ihåg att åka hit 😊 visst har vi det bra som kan stanna och ta ett dopp när det nu är så varmt och skönt

 2. Vi låg en natt där förra året. Var och åt på restaurangen och det var helt ok både maten och priset ☺️

 3. En sådan här plats är väl just vad ni behöver när du jobbar och bara har ett par dagar ledigt. Njut och ha det riktigt skönt! Torpön kommer att hamna på Mapstr för kommande behov.

  1. Ja även om jag inte sliter ihjäl mej på jobbet så är det ändå tröttande, med tider att passa och att ständigt vara ”alert” i huvudet…. Vad roligt att appen Mapstr kommer till nytta 👍 och då hoppas jag vi kan ses här!

 4. Det var på ett hår när att vi landat där också. Men så trodde vi inte det fanns plats kvar och Löttorp på Öland lockade. Sjön är 16 meter djup mellan berghällarna. Det hade suttit gott med ett dopp där.

  1. Morgondoppet var underbart! Sista platsen gick strax före 21.30 och nu har en redan farit vidare. Ikväll är det underhållning vid restaurangen. Hoppas ni får det bra som vanligt i Löttorp.

  1. Tack det är riktigt trivsamt här. Och jag är förundrad över att det är så lite husbilar. Igår kom vi hit strax efter kl 17 Vi fick näst sista platsen. Sista blev upptagen efter kl 21.Idag är vi 2 som står här. Än så länge. Känns inte som om det kommer nån mer 😊

 5. Men så fint ställe ni hittat till. Ser lugnt och rogivande ut där,,,,det har inte vi här hemma just nu när det är Piteå dansar och ler i sommarhetta och fullt ös;-) Skulle varit där med er istället :-)) Skönt slippa trängsel med en massa andra husbilar. Kram

  1. Det är otroligt skönt här. Oj ja då förstår jag att det är ”stimmigt” på stan. Ja men tänk… Ni fattas oss ❤️ Det är fortfarande 3 platser lediga här 😘
   Kram

Kommentarer är stängda.