Reklam och politik

Reklam och politik är två områden som inte har fått plats på bloggen tidigare. Det kommer inte att få plats framöver heller. Men idag är det ett undantag. Jag blir så enormt trött på båda områdena ibland, för det är nästan det enda som visas när tv;n står på. Ja med undantag för sport då förstås. Det området lämnar jag helt därhän. Men idag både skrattade jag och kände ett visst mått av hopp för världen, när jag såg på morgon TV.

Om vi börjar med reklamen. Reklammakarna gör ju allt (och lite till) för att vi ska attraheras av diverse produkter. Men ibland kan det bli för mycket av det goda. Ett företag gör reklam för en produkt där jag kommer att bli så pigg, så pigg, om jag äter av deras produkt. Jag får dessutom en Gratis Gåva om jag beställer nu. Ja du läste rätt. Gratis gåva. Kan en gåva vara annat än gratis?! Tänk dej att det står: ”idag kostar vår gåva till dej bara 25 kronor” Hur tänkte man nu? Troligen inte alls…. Eller så är Reklammakarna så övertygade om att vi tappat vårt kritiska öga och går på vad som helst. Jag kommer dock inte att beställa denna produkt trots att jag får en gratis gåva. Det kan jag lova dej.

Politik då. Det är ju ett hett ämne och man brukar säga, att prata inte politik om du vill ha kvar dina gamla vänner. Men när jag hör på nyheterna idag kan jag inte låta bli att skriva några rader. Istanbul i Turkiet har fått en borgmästare som är i opposition med presidenten och känner jag hopp för mänskligheten. Den nyvalda borgmästaren har haft någon form av kärleksbudskap i sin kampanj. Och det vet vi ju, att kärleken är tålmodig och stark. Och vinner i längden.

16 reaktioner till “Reklam och politik

 1. Håller verkligen med dig. Vi är så trötta på all reklam som visas på TV. Som tur är finns det 2 program (tror jag) som inte har reklam. Politiken struntar vi i.

 2. Politik, ja det väljer mina ägare att aldrig prata om, så det lämnar vi.
  Har ni provat att streama, hur smidigt som helst för då kan man ofta slippa reklamen.
  Jag som smålänning gillar det som är gratis, men vad är det??

  1. Vi kikar nästan bara lite på morgon-tv och ev nyheterna så nej, vi har inte någon streamingtjänst. Visst är gratis gott men ibland kostar det ju ändå, i slutänden

 3. Håller med,vi är oxå så trötta på all reklam överallt!
  Nej mycket bättre att åka🚍🚍 o njuta ist🤪🤪👍👍

  Ha det gott/Kram

 4. TV-reklam är ett riktigt gissel. Som tur är tillbringar vi inte många minuter i veckan i TV-soffan så egentligen är det inget stort problem.
  Då är det värre med politik…… Det här med Istanbuls borgmästare har jag missat totalt. Alltid något!

 5. Ja jag kan inte påstå att jag saknar tv när jag är ute på jobb. Hemma så blir det väl mest nyheter och sport. Är som du säger fruktansvärt mycket trams reklam. Är inte mycket värt att se på tv längre eftersom de bara visar massa reality och dokusåpor.

  1. När vi är ute med husbilen blir det bara nyheter. Och inte ens alla dar. Och utomlands ser vi aldrig på tv. För det är som du skriver, mest trams. Så jag förstår att du inte saknar tv på dina resor.

 6. Reklamen som visas är mer än konstig ibland fattar man inte vad den går ut på, dessutom ljudet, som höjs kan göra mig irriterad. Bäst att låta tv:n vara, i alla fall i husbilen. Hela Världen blir så mycket bättre utan tv och Nyheter hihihi Hemma är det annorlunda då jag hamnar i soffan efter att jobbat kväll. Politiken lämnar vi också åt sidan, på bloggen.

 7. Ja Tack, befria mig från reklam på mobilen, inte minst TV 4 och helst även på privata bloggar.
  När det gäller vår stund på jorden, kan jag inte sitta tyst alla gånger. Det finns politiska värderingar, eller rättare sagt, avsaknaden av goda värderingar. Då kan jag inte vara tyst. Jag tycker så illa om nedbrytande krafter, jag älskar det som är gott.

Kommentarer är stängda.