Potatisfestival

Helt plötsligt hamnade vi på potatisfesival. I Alingsås. Detta tack vare Jonas Ahlströmer, född 1635 i Alingsås. Du vet, han som gjorde det populärt att odla potatis. Därför var det nästan helt fullt med husbilar redan vid lunch när vi kom till Savannen i Alingsås.

Vi skippade potatis till lunch och åt sushi istället. Det var mycket folk i rörelse och ganska livligt på ställplatsen. Vädret blev ju högsommarvarmt och många människor var glada. Väldigt glada.

Det var många aktiviteter och underhållning bäde här och var på stan. Precis vid ställplatsen hade man gjort en go-cart-bana samt möjlighet till att köra småbilar. Det gick fört och väsnades väl mycket. Däremot mötte vi lång rad trevliga bilar när vi gick in i stan.

Det fanns många ”vanliga” marknadsstånd med diverse krimskrams. Det fanns också många matstånd

Det var ganska trevligt att ramla in på nåt helt oväntat. Det är väl sånt här som kan hända i vårt vackra Sommarsverige.


8 reaktioner på ”Potatisfestival

  1. Mitt kära Alingsås, älskar den staden! Så mycket vatten överallt med tre sjöar som omringar och Lilleån genom city. Små unika butiker, bara trähus och inga höghus. Många grönområden och trevliga människor i en liten stad. Förstår ni gillade det, fast potatisfestivalen har vi aldrig varit på 🙂

  2. Alltid trevligt att få rulla in på festivaler av alla olika slag. Att bara titta på folk, bilar ja det kan ju vara så roligt och trevligt.

  3. Potatisfestival har jag nog aldrig hört om, men Alingsås förkommer en hel del i min släktforskning, så det får nog bli en resa dit vid tillfälle. Tror jag har besökt farmors morbror där nån gång när jag var liten, men det är nog mest något jag har hört om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.