Hemma (?) igen

Efter en intensiv vecka med #strandkorgsutmaningen2019 har vi nu landat hemma i Sverige igen. Sedan tidigare hade vi bokat lite service på Aldepannan i husbilen till måndagen 3/6. Vi stannade därför i Trelleborg när vi kört iland. Det finns en mycket bra ställplats för 100 kr/natten nära färjeläget N55.375443, E13.120185 Grus eller gräsunderlag och precis vid havet. Möjlighet till tömning. Sen kom vi på att vi skulle ta en geocaschingpromenad utefter havskanten. 4 st blev det och de var väldigt lätthittade. Vi får ta och skärpa oss lite i vårt cacheletande, som har legat i träda några år 😌

Vi mumsade jordgubbar och grädde och drack ett väldigt gott spanskt (!) rosevin till.

Sedan rullade vi så sakteliga mot Färlöv där Alde håller till.

Här blev vi enormt väl mottagna på måndagsmorgonen. Vi kände oss väldigt trygga eftersom vi fick veta precis vad det skulle göra och hur. Fantastiskt. Tänk om alla husbilshandlare kunde göra på samma sätt. Wow! Eftersom Färlöv ligger nära Kristianstad passade vi också på att svänga in till Rinkaby. Här finns Görans anfäder Rasmus och Kerstin Fegersån begravda och deras stora gravsten finns i vapenhuset. Dessa två begravdes 1620 Tyvärr var kyrkan låst nu, så vi får nöja oss med de gamla pappersbilderna vi har, när vi besökte kyrkan för ett antal år sedan.

Vi hade tänk att fara till en ställplats, på vår väg hemåt, upp genom Småland. Men vi stannade i Älmhult på Ikea och åt lunch. Sen så såg vi en annan plats där vi stannade. Det blev trafikverkets rastplats i Moasjön, strax väster om Alvesta N56.904767, E14.440022 Här finns toaletter och möjlighet till att tömma toan. Många långtradare och campingekipage gjorde oss sällskap under natten. Men vi sov skönt när åskan dragit bort. Ett snabbt besök hemma i lägenheten och tvättmaskinen har fått jobba lite. Vi packar om. Ut med en del och in med festkläder och lite annat. Vi sover inte i lägenheten – det är för varmt. Provar därför på fricamping i Tranås, nära sjön Sommen! Vi har gjort oss klara för besök i Gnesta i morgon, för att snosa på bebis i några dagar. Och sedan fortsätter vi. Till bröllop i Dalarna. Det är mycket nu 😅

8 reaktioner till “Hemma (?) igen

 1. Hej! Känns att Sverige är fint oxå!
  Så mysigt att träffa barnbarnet och få gå på bröllop! Ha det riktigt bra!
  Yvonne o Lorentz

 2. Här i Falköping har vi ”arbetsläger” i 28 graders värme. Vi klipper förvuxen häck, räfsar och rensar. Det skulle inte vara dumt med lägenhet…..
  I morgon drar vi mot Kolmården med två barnbarn.
  Ha det så skönt!

  1. Oj oj det låter svettigt, lägenhet är sååå skönt 😊 Kolmården låter roligt. Vi myser också med barnbarn 💙
   Ha det härlig

 3. Vi var i närheten av varandra. Vi har kört runt och nu i Norrköping trakten. Bra när man känner att man får rätt hjälp. Ha nu så bra. Vi kör till Dalarna i slutet av månaden

  1. Men då hade vi nästan mötts. Och nu är vi lite bortanför Norrköping (i Gnesta) Dalarna är fint, vi har ju bott där. Ha det fint ni med!

 4. Det är som den manlige ägarens mamma som är pensionär säger, hur hann jag arbeta innan..
  Så gott när ni njuter och tar vara på livet.
  Moasjön kan nog vara lite småmysig vid vattenkanten, bara inte alla bilar hörs för mycket.

  1. Jo nog undrar en hur en hann jobba förut…. Trafik efter vägen vid mosjön upplevde vi inte som störande. Hoppas ni också får njuta lite i försommarvärmen

Kommentarer är stängda.