Rügen

Vi kom ju igår ut på Rügen och till Camping Regenbogen Göhren. Mottagandet var ju långt ifrån bra. Och jag ställer mej väldigt tveksam till att återvända till campingen. Vi står längst bort. Vi har en tomt som är ganska liten och knölig. Nära servicehuset visserligen. Men när jag skulle duscha i morse fanns det inget varmvatten i duschen jag fick in i. Jag bytte bås och där fanns det varmt vatten. Duscharna är inställda på 3 minuter och det går att slå på/av under duschtiden. Strålen uppifrån är ok. Det var dock inte städat i sanitetsbyggnaden strax efter kl 8 trots att det är fullbelagt här. 👎 Nej det är inte ett ställe jag väljer igen.

Vid 9-snåret for vi iväg till Naturerbezentrum. Här gick vi en vandring mellan trädtopparna! Spännande!

Tornet vi först gick upp i var upp till trädtopparna. Torn nummer 2 var 80 m högt (tror jag) Oavsett så var det högt! Man gick på en sluttande ”träbro” som gick runt, runt. Det var inte svajigt och det kändes inte läskigt och det var lättillgängligt. Vi såg familjer på besök som gick hela vägen med barnvagn.

Efter lunchen som bestod av soppa med korv i, for vi tillbaka mot campingen. Vi stannade dock till lite snabbt vid Semesteranläggningen i Prora. En anläggning som Hitler byggde 1936-1939. Den är nu nästan helt restaurerad och det finns dyra våningar och lägenheter att hyra eller köpa. Vi var här 2011 och då var alla hus betongråa och hela området kändes lite läskigt. Nu var det jättefint där.

Sedan hade vi vår sista utmaning. Idag skulle vi bygga sandslott. Vi hade 20 minuter på oss att göra en skapelse. Det var kul men svårt eftersom sanden rasade ihop väldigt lätt. Vi kom på delad andraplats 😁 (en plats vi delade med 5 andra….)

Kvällsmaten idag var kanonbra! Igår åt vi en buffé på Hotel Alexa som var riktigt dålig. Dålig mat, tomma karotter (vi fick sägs till att maten var slut) oerhört oengagerad personal.

Men! Idag åt vi på Hotell Hanseatic. En otroligt god buffé. Fräscht, smakrikt och vällagat. Och personal som var mycket serviceminded! Dit kan jag gärna återvända. Som ni vet så gillar vi ju god mat 😉

#strandkorgsutmaningen2019 håller på att ta slut. Vi har varit ett riktig härlig gäng. När det har varit luft i programmet (som de senaste dagarna) har vi hängt tillsammans och skrattat och haft riktigt roligt ihop. Papegojan Curre kommer att få en liten, men speciell plats i mitt hjärta. Jag som tyckt att fåglar varit lite läskiga…

Vi får sitta i en Strandkorg tillsammans en stund och mysa lite.

12 reaktioner till “Rügen

 1. Det verkar ha varit djupa dalar och höga berg på resan. Men det viktigaste nämner ni nog ändå, att ni haft en trevlig resa tillsammans.
  Grattis till er andra plats!

 2. Låter som ni nästan haft en jobbig resa från och till. Mycket upplevelser på kort tid men att hitta nya bekantskaper är alltid roligt, så det kanske överväger det hela. Det är svårt att sätta ihop ett paket som både tidsmässigt och planeringsmässigt passar alla. Det svåraste är att inte knö in för mycket på en dag.

  1. Ja stundtals har det varit väl tufft. Att inte komma fram förrän kl 22 (till en då stängd camping) är galet felplanerat. Men alla härliga människorna vi lärt känna och andra saker vi upplevt har uppvägt. Vi ångrar inte alls att vi varit med!

 3. Tack för denna resa som vi följt er har varit lite hektisk i bland men ni har upplevt mycket kul på vägen också och fått många goda vänner.

 4. Vilken fin bild på Curre! Jag har nog gillar fåglar, men inte tänkt så mycket på dem … det ändrades nu! Kul gäng var det också, verkligen!

  1. Tack! Curres ”babblande” saknar jag 🤣Kul att du gillar fåglar också och inte bara råttor
   Och hela gänget saknas förstås också. Det blev lite tomt…

Kommentarer är stängda.