Nu blev det norrut

Igår, onsdag, var vi kvar på Camping – Ferienpark Havelberge. Skönt att ligga still lite. Men strax utanför campingen fanns en gammal tågbana som vi skulle fara med. Jag stannade hemma i husbilen eftersom min rygg/nacke inte ville vara med, men det övriga tog tåget till Wesenberg och gjorde ett besök i Skulpturparken.

När alla de andra kom tillbaka till campingen var det dags för nästa utmaning. En kanottävling. Men där lämnade vårt lag walk-over eftersom jag inte tar mej ner (eller upp) i en kanot just nu.Sedan hade vi lite fritid. Så skönt. Vi satte oss tillsammans. Britt-Marie och Lars hade fixat lite snittar och jag körde ett musikquiz. Det var riktigt roligt och trevligt.

Sedan middag på campingens restaurang. Först nån form av korvsoppa. Det var helt ok. Sedan en köttbit med sås o potatis. Det var det absolut sämsta jag ätit på väldigt länge. Skönt vi har både skafferi och kylskåp själv.

I morse for vi vidare och åkte norrut, till Stralsund. Tyvärr blev en av våra bilar inblandad i en otäck olycka på A20 där 1 BMW blev skrot. Våra vänner kom undan med ett trasigt bakhörn på hö sida av husbilen. Skakade men inte skadade kunde de senare komma ikapp oss i Stralsund. Där mötte vi en mycket trevlig och duktig guide som tog oss på promenad genom gamla stan.

Kyrkan St Nikolai var otroligt vacker. Ljus och färgglad.

Lunch på restaurand Zum Sheel sin bjöd på otroligt god fisksoppa och rabarberpaj och kaffe till dessert

Innan vi kom fram till dagen slutmål stannade vi i Rambin. Där fick vi en visning av hur de brygger öl på Insel-Baraueri Kul att se. Vi fick också provsmaka men jag tyckte att de alkoholfria överlag var godast.

Slutmålet för dagen var Regenbogen camp i Göhren på Rügen. Vi kom i tid men det tog ooootroligt lång tid för incheckning. Jag tror det var 6 par före oss. Men vi hade ju förbokat. Trots det tog totalt lite drygt 1.5 timme innan vi var på våra platser! Vi har aldrig varit med om något liknade på våra 18 år av camping. Och inte kunde damen i receptionen engelska heller. Phu. Jag trodde Regenbogen var camping av det flashigare slaget men det har jag inte sett nåt alls av.

Dagens etapp

Sammanfattning av dagen. Både ris och ros delar jag ut idag. Rosor till guiden i Stralsund som gjorde promenaden genom stan i så lagom takt att vi hann fotografera, fundera och prata.

Riset får receptionen på Regenbogen camping, Göhren. Det är helt oacceptabelt att det ska ta så oerhört lång tid för incheckning. Och personalen behöver lära sig engelska!

6 reaktioner till “Nu blev det norrut

 1. Även denna dag kände ägarna igen sig i vissa bilder från Stralsund, lite trevligt. Att arbeta i en reception kräver nog att man kan en del språk och där engelskan känns som självklar, men tydligen inte alltid.
  Nu är ni då på trevliga Rügen, och hoppas att ni får se en massa även där som mest kan ge ros i betyget.
  Kan jag säga krya på dig.. hoppas iaf att din rygg blir bättre så du kan få vara med om sakerna som händer.

  1. Kul att ni känner igen er. Jo nog borde de inom service yrkena kunna åtminstone några ord! Rügen är fint och i morgon får vi nog se lite mera. Tack ryggen är mycket bättre. Lite vila gjorde susen så imorgon hoppas vi hitta mera Ros 👍

 2. Ni har en fin resa och får se så mycket. Tur att vi inte är intresserade av campingar. Så skönt att du kunde vila när de andra var till parken med konst. Tyskland har så många fina korsvirkeshus. Ha en fortsatt fin tur.

  1. Det finns många ställplatser som ligger fint till, det har vi sett. Återvänder vi till nåt område blir det nån av dem. Tyskland har mycket att bjuda på
   Tack !

Kommentarer är stängda.